Hej, które perfumy z Rossmanna Was zaskoczyły na plus? Mnie Karl Lagerfeld Bois de Vetiver i Mexx Ice Touch trzymają świetnie, jak na drogerię.
U mnie Beckham Intimately i Noa Cacharel, za cenę naprawdę przyjemna jakość i trwałość spoko
@katarzyna95 serio Intimately? zawsze myślałam że to pachnie tanio, jak z gazetki. Może odświeżyli formułę? hmm
powiem tak: w Rossmannie da się upolować dobre designerskie rzeczy, szczególnie gdy wjeżdża -55%. Karl Lagerfeld Bois de Vetiver to czysta, gorzka zieloność z iso e i vetiverem, projekcja umiarkowana, trwałość 6–7 h. Mexx Ice Touch to świeżak z nutą ozonową, działa genialnie po treningu. A dla klasyków: Davidoff Cool Water i CK One świeże batch’e pachną lepiej niż 5 lat temu.
James Bond 007 za grosze, pachnie elegancko do biura.
Z damskich zaskoczyła mnie Laura Biagiotti Roma w miniaturze, bardzo kremowa i ciepła wanilia z cytrusem, na jesień idealna, a w promo kosztuje śmiesznie.
Jaguar Classic Black w Rossmannie to niedoceniany codzienniak: jabłko, wanilia, lekka skóra, bez cukru, nosi się komfortowo. Karl Lagerfeld Classic też bywa, oldschoolowa ambra z lawendą, tylko psiknij mniej, bo potrafi przydusić w windzie po trzech strzałach.
CK IN2U wciąż daje radę na lato, świeżo i czysto. Proste i przyjemne.
no sorry, ale La Rive to nie designerskie, omijajcie te klony plz
Warto obczaić półkę z miniaturami i zestawami świątecznymi, często leżą cały rok z przeceną. Widziałam set Davidoff Cool Water 40 ml z żelem za 69 zł, a Karl Lagerfeld Fleur de Pecher 50 ml chodzi po 79 w wyprzedaży.
Roma Passione świetna na randki, słodko, ale nie męczy. W Rossmannie bywa za stówkę.
Dla facetów: David Beckham Classic Blue robi robotę w upał, a James Bond 007 Seven jest bardziej wieczorowy, oba za grosze w promo.
Jaguar Classic Gold też spoko, ciepły, trochę tonka, dobry jesienią.
Sprawdź Karl Lagerfeld Pour Homme, elegancki, tani, trzyma przy skórze.
CK All bywa często, to unisex, trochę jak CK One, ale mniej cytrusów, bardziej miękko na bazie, dobra szkoła lub biuro.
Jeśli traficie na Davidoff Zino, bierzcie, to oldschool w najlepszym wydaniu: paczula, róża, skóra, zero syntetycznej waty cukrowej. W drogerii brzmi egzotycznie, ale nosi się z klasą, serio. Trwa cały dzień na swetrze.
Moschino I Love Love widziałam raz w małej butelce, cytrusowy sztos na lato. Polecam
Z celebrytek Ariana Grande Cloud też bywa, słodki, ale nie mdły, fajny komfort.
Ja jednak wolę CK Eternity, w Ross na promo często, kwiatowo, czysto, bardzo kobieco.
Kupiłam James Bond 007 for Women II w ciemno i serio wow, malinowo-kwiatowy, trwałość 5 godzin, na codzień super. Polecam sprawdzić.