najlepszy zapach damski na jesień

Szukam najlepszego zapachu damskiego na jesień dla żony: coś ciepłego, z ambra, śliwką albo wanilią, ale bez przesłodzenia, mile widziane dobre trzymanie i ogon

10 polubień

dla mnie jesień to Dior Hypnotic Poison, ciepła wanilia z migdałem, trwa jak szalona

@perfumowana94 dzięki, ale żona nie lubi migdała, może coś bardziej śliwkowego

2 polubienia

Polecam BDK Rouge Smoking: wiśnia i pudrowa wanilia na ambrowej bazie, lekko dymny akcent, świetna projekcja w chłodzie, 8–10 godzin na skórze, elegancko a nie ulepkowo

1 polubienie

YSL Libre Intense, kwiat lawendy z wanilią, jesienią nosi się bosko

Jak śliwka to Guerlain La Petite Robe Noire, otwarcie kwaśne wiśnie i śliwka, potem migdał i paczula, baza ambrowo-waniliowa, bardzo kobiece, w chłodzie iskrzy i trzyma cały dzień

moja żona kocha Mugler Alien Essence Absolue, ciepło, balsamicznie, jesienny kocyk

nie polecam cloud, za słodkie na jesien i jakoś plastikowe

1 polubienie

Testuj też Lancôme Idôle Nectar, karmelizowana róża z popcornem brzmi dziwnie, ale w chłodnym powietrzu daje apetyczny efekt gourmand bez ulepu, trwałość solidna i sillage średnio-wysoki

Sprawdź KaiaK? nie, serio, ja bym brała Shalimar Philtre, miękka wanilia z cytrusowym startem

1 polubienie

@zofia101 bez przesady, cloud nie jest plastik, ale jesienią wolę Noa Cacharel, piżmo i przyprawy delikatnie otulają

ja bym szła w Elixir z Good Girl, cięższy, ale wow na wieczór

1 polubienie

trochę off, ale na jesień zmieniam też płyn do prania na bardziej ciepły zapach

1 polubienie

@irismaster20 dzięki za BDK, brzmi dobrze, gdzie najlepiej kupić oryginał w PL

2 polubienia

Jesień równa się Organza Givenchy, biała róża, wanilia, gałka muszkatołowa, kobieco i ciepło

1 polubienie

kocham Narciso Rouge, kremowe piżmo i różana mgiełka, jesienią czuję się mega

Z nut śliwki i ambry pięknie gra też Jean Paul Gaultier La Belle Le Parfum: otwarcie soczysta gruszka z tonką, ale w sercu ciemniejsza wanilia i ambra, na skórze robi się kremowo-balsamicznie, projekcja 2–3 godziny solidna, potem bliżej skóry, idealny na swetry i chłodne wieczory bez zaduszenia i bardzo komplementogenny

Jesień = J’adore L’Or, gęsta, miodowa, biała kwiatowość, u mnie trzyma do rana

@polishlaunch potwierdzam, La Belle Le Parfum na mojej partnerce robi efekt wow

1 polubienie

Zdecydowanie Scandal By Night, miód, tuberoza i wiśnia, jesienny sztos

2 polubienia