zapach który podoba się wszystkim

Szukam bezpiecznego zapachu do pracy i na spotkania rodzinne, takiego co podoba się większości. Unisex lub męski. Co polecacie, żeby nikogo nie męczyć?

40 polubień

Sprawdź Montblanc Legend EDT, lekki, czysty, większość ludzi mówi że przyjemny i niedrogi.

8 polubień

Dzięki @dariusz1985, testowałem kiedyś i był ok, ale może coś trwalszego? Myślałem o Dylan Blue albo Sauvage, to też crowdpleasery?

8 polubień

Dylan Blue spoko, bardziej elegancki niż głośny. Do biura świetny Y EDP, świeży ale z kremową bazą, trudno się obrazić. Sauvage może być za ostry.

3 polubienia

Jeśli szukasz możliwie uniwersalnego, polecam Bleu de Chanel EDT/EDP: cytrusy, imbir, labdanum, kadzidło, ambroksan, projektuje dyskretnie lecz równo, trwałość 6–10h; alternatywa: Prada L’Homme (iris bez pudru, mydlana czystość), lub Terre d’Hermès Eau Tres Fraiche; wszystkie mają świetny odbiór i zero kontrowersji.

13 polubień

Z doświadczenia sprzedawcy i maniaka: crowd-pleasers zwykle łączą cytrusową świeżość z ambroksanowym, drzewnym tłem; Dior Sauvage, Versace Dylan Blue, YSL Y EDP, Bleu de Chanel. Najbezpieczniejszy do biura: Y EDP – umiarkowany ogon, dobra dyfuzja w pierwszych 2h, potem bliżej skóry; proś o świeże batch’e. Unikaj słodkich bomb typu Paco Rabanne 1 Million w upał, męczą wielu

8 polubień

tak szczerze to zapach który podoba się wszystkim nie istnieje, najwyżej najmniej wkurza

10 polubień

Mój mąż bierze Versace Pour Homme na co dzień, czysto, mydlano, zero dramatu.

15 polubień

Armaf Club de Nuit Intense Man robi robotę, ale może być zbyt ostry w ciasnych biurach.

6 polubień

dla mnie Sauvage pachnie jak odświeżacz w aucie, ale koleżanki z pracy chwalą go non stop

3 polubienia

Jeśli masz dostęp do testów, zrób blottery z Y EDP, BdC EDP i Legend, porównaj po 30, 120 minutach.

13 polubień

Polecam również Lacoste Blanc, biały t-shirt w butelce, zero konfliktu w open space.

2 polubienia

mistrzem komplementów był u mnie Acqua di Gio Profumo, teraz wycofany, ale Profondo daje podobny vibe

8 polubień

Dla kobiet w Twoim otoczeniu bardziej neutralny jest CK Everyone albo My Way Floral, subtelne i ładnie czyste.

7 polubień

Chcesz jeden flakon na wszystko? BdC EDP albo Y EDP, w upał przerzuć się na EdT/Eau Fraiche.

5 polubień

@peony_peony_pl dzięki, Y EDP kupiłem próbkę, pierwsze wrażenie super, nie drażni nikogo w domu.

7 polubień

Pamiętaj o dawkowaniu: 2–3 psiki maks w biurze, nadgarstek i szyja, nie na koszulę.

1 polubienie

a ja wolę zapach świeżo pranej pościeli niż te wszystkie chanelee

11 polubień

z damskich crowd-pleaserów: Light Blue, La Vie Est Belle (ostrożnie z ilością), oraz Chloé EDP, wszędzie chwalone.

15 polubień

Jeśli budżet ograniczony, rozważ Zara Vibrant Leather lub Y EdT, też zbiera plusy.

6 polubień