zapach dla introwertyka coś subtelnego

szukam subtelnego zapachu dla introwertyka, coś spokojnego do pracy i na co dzień, bez krzyku, raczej czysto drzewnie lub herbacianie, budżet średni, proszę o typy

Brzmi jak Clean Reserve Skin, Bvlgari Eau Parfumee au The Vert i Molecule 01; dyskretne, bliskoskórne, idealne do biura

dzięki @musk, a jak z trwałością tych trzech, nie znikają po godzinie

Jeśli chcesz subtelnie i elegancko, testuj Prada Infusion d’Homme lub d’Iris Cedre, mają mydlano irysową czystość i miękką bazę, dalej Tam Dao EDT za suche sandałowe drewno bez projekcyjnego krzyku, Bvlgari Pour Homme i Eau Parfumee au The Blanc dla herbacianej ciszy, a z molekuł Iso E Super w Molecule 01 bywa różnie, świetna aura gdy skóra współpracuje, bierz próbki i psikaj lekko

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt też pasuje, subtelny, ale trwałość przeciętna, mnie znika po 3 godzinach

Molecule 01 działa albo nie, testuj najpierw

Z niszy sprawdź Aesop Hwyl w wersji lekkiej aplikacji i L’Artisan Tea For Two w mikrodawkach, ale bezpieczniej Dior Homme Cologne 2020 oraz Hermes H24 EDT; oba czyste, nienachalne, 4–6 godzin, projekcja krótka, kultura noszenia

1 polubienie

The Body Shop White Musk, tani, miękki i naprawdę spokojny, zero krzyku

Nowość Hermes H24 Herbes Vives jest zielona i kulturalna, świetna do pracy, nie wchodzi nikomu w nos

byle nie lejcie pół flachy w tramwaju, serio, weź jakiś lekki cytrus typu Adidas i będzie git

Jeśli herbaciane, to Bvlgari au The Vert albo Blanc, ewentualnie Elizabeth Arden Green Tea, bardzo łagodne, tanie, lecz trzeba dopsikiwać co parę godzin

Klasyczny Bvlgari Pour Homme to podręcznikowy cichy gentleman, kolendra z herbatą i piżmem, zero nachalności, wąchany blisko zachwyca, współczesne batche lżejsze, ale nadal klasa, jak chcesz minimalizmu, trzy psiki i zapominasz

brzmi super, @sillage_lublin, Tam Dao i Bvlgari PH mnie kuszą, lubię drewno i herbatę, @musk dzięki, Molecule 01 wezmę w próbce, zobaczę jak siada na skórze

Dla skórzanego, czystego efektu polecam Glossier You albo Not a Perfume, bardzo dyskretne i komfortowe

tam dao to super spokojny sandałowiec, w biurze nikt nie marudzi

Subtelność nie wyklucza trwałości, ale zwykle skraca ogon; jeśli chcesz być wyczuwalny tylko w uścisku dłoni, celuj w irys, herbatę, sandałowiec, unikaj ambroksanu i bobu tonka, aplikuj na ubranie z dystansu, jedna chmurka

u mnie te jo malone to znikaja po 20 minutach, szkoda siana

1 polubienie

Jeśli jesteś z okolic, wpadnij powąchać zestaw herbaciany: The Vert, Blanc, Tea For Two i Infusion d’Homme, mamy próbki, łatwiej porównać na nadgarstkach niż z pamięci

dzięki wszystkim, biorę próbki: Bvlgari PH, Tam Dao, The Vert i Glossier You; @beata_1984 i @vintagemaster94 przekonaliście mnie, dam znać po testach