zapach damski na spotkanie z rodzicami chłopaka

Hej, proszę o pomoc dla siostry: szuka bezpiecznego zapachu na pierwsze spotkanie z rodzicami chłopaka, coś eleganckiego, nieprzytłaczającego, raczej wiosna/jesień, budżet średni, dostępne w perfumerii sieciowej, macie pewniaki?

Chanel Chance Eau Tendre EDT to pewniak: czysta, owocowo-kwiatowa, delikatna, a jednak z klasą, rodzice nie będą mieli zastrzeżeń.

1 polubienie

Dzięki @joannakrawczyk, brzmi dobrze, czy EDT nie zniknie za szybko i może lepiej EDP albo flanker?

weź Pleasures EL, serio spoko, nie krzyczy i nie staro babci, trzyma ok i taniej często bywa

Na pierwsze spotkanie wybieram lekkie, czyste kompozycje: Chance Eau Tendre EDT (grejpfrut, pigwa, piżma) albo Miss Dior Blooming Bouquet (piwonia, róża, piżmo); EDP w tej rodzinie robi się bardziej kremowe i bliżej skóry, ale EDT ma ładną, miękką aurę; Pleasures to bezpieczny bukiet lilii; Hermes Jour d’Hermes świetny, słoneczny kwiat; Omnia Crystalline jest herbaciana i dyskretna; unikaj oudu, ciężkich paczul i syropowych gourmandów; 3–4 psiki max.

Ja bym poszła w Chloe EDP, świeże róże, miękko i czysto, moja teściowa była zachwycona.

Chloe EDP ma przyjemny sillage, ale potrafi ciąć w nozdrza przy przedawkowaniu; 2–3 strzały i gotowe, nadgarstki + szalik wystarczą.

Na moim ślubie mama męża pochwaliła Miss Dior Blooming Bouquet; nic ofensywnego, dziewczęco, ale jednak elegancko.

EDT vs EDP w Chance Eau Tendre: EDT jest jaśniejsze, bardziej musujące, EDP gęstsze i bardziej kremowe na skórze; na rodziców wybrałbym EDT, bo tworzy przyjazną chmurkę.

ja bym wolał kawę i ciasto zamiast perfum, ale dobra, Light Blue też da radę

Jeśli idzie o projekcję, Pleasures i Blooming Bouquet siedzą bliżej; Chance ET roztacza delikatną aurę, ale nie gryzie; unikałbym słodkich flankersów typu La Vie Est Belle Intensement.

Narciso Rodriguez For Her Musc Noir Rose będzie intymny i kobiecy, ale jedna chmurka za uchem wystarczy, bo śliwka potrafi dominować w cieple mieszkania.

Nie sięgałbym po aldehydowe klasyki na start; piękne, ale mogą brzmieć „perfumowo” i dojrzale, co bywa źle czytane przez konserwatywnych rodziców.

Pleasures albo Jour d’Hermes, nie zawiedziesz się

Bvlgari Omnia Crystalline jest super neutralna: lotos, bambus, lekka słodycz; projekcja skromna, uznawana za „czysto świeżo wyprane” przez większość starszego pokolenia.

1 polubienie

Niezależnie co wybierzesz, aplikuj godzinę wcześniej, na nawilżoną skórę; 2–3 psiki max, żadnych włosów, bo przy stole robi się wachlarz.

nie idź w Alien, piękny jaśmin, ale dominujący i męczący przy rodzinnych rozmowach, serio lepiej coś lżejszego

Libre EDT może przejść, lawenda jest czysta i elegancka, ale EDP/Intense bywają zbyt głośne dla starszych uszu; sprawdź też Idôle EDT.

1 polubienie

byle nie oud, bo rodzice pomyślą że kadzidło albo fajki, serio, miałem akcje

Dzięki wszystkim, @fragrancepro1972 i @tester_tychy szczególnie; spróbujemy Chance Eau Tendre EDT i Pleasures na skórze, dam znać jak wypadnie przed kolacją.

1 polubienie