zapach damski na specjalne okazje

Szukam eleganckiego zapachu na specjalne okazje, trwałego i z ogonem, ale bez przesłodzenia; coś wieczorowego do sukienki, raczej elegancja niż cukier, macie sprawdzone typy?

1 polubienie

U mnie robi wrażenie Coco Mademoiselle Intense i Libre Le Parfum, elegancko i trwałość świetna

Dzięki @bozena1975, a Coco Mademoiselle nie jest już zbyt oklepane?

1 polubienie

Na specjalne wyjścia polecam testy: Givenchy L’Interdit EDP (biel kwiatów, paczula, wyraźna projekcja), Guerlain Mon Guerlain Intense (wanilia, lawenda, balsamiczna elegancja), YSL Libre Le Parfum (kwiat lawendy + słodycz, bardzo wieczorowy), Dior Addict (białe kwiaty, wanilia, kremowo), Tom Ford Black Orchid (ciemno, trufla, ciężar). Sprawdź na skórze po 3–4 godzinach, różny pH zmienia odbiór, próbki/odlewki obowiązkowo.

Potwierdzam Libre Le Parfum, trzyma się marynarki następnego dnia i pachnie elegancko

Jeśli chcesz mniej oczywisty, spróbuj Armani My Way Intense albo BDK Gris Charnel Extrait; oba mają świetną projekcję, nuty drzewa i kremowe białe kwiaty, dają klasę bez cukru, sprawdzają się w chłodniejsze wieczory

ja bym brał flakon co ładnie świeci na półce hehe

Delina Exclusif robi efekt wow, ale jest różana i słodka, jeśli nie chcesz cukru to L’Interdit Rouge ma pazur i wieczorową elegancję, nosi się świetnie przy sukience

@perfumeatomizer_pl dzięki, Mon Guerlain Intense brzmi ciekawie, będzie ok na wiosenny wieczór czy raczej jesień?

Black Orchid to mocarz, ale na specjalne okazje super, tylko psiknij oszczędnie bo potrafi przytłoczyć

Z męskiego punktu widzenia: Good Girl daje komplementy, choć bywa słodkawa

Ja bym zrobiła próbki i porównała w warunkach wyjściowych: ciepło, ruch, jedzenie; L’Interdit EDP daje wyraźny ślad, ale Rouge jest bardziej charakterny, możesz też rozważyć lekkie warstwowanie z czystą wanilią

mamy odlewki na miejscu, Libre Le Parfum schodzi jak świeże bułki ostatnio serio

@beata_1984 a Black Orchid nie będzie za ciężki latem na wesele?

Latem Black Orchid może dusić, lepiej klimatyzacja albo delikatniejsza aplikacja uważaj serio

L’Interdit to sztos na wyjścia, elegancko i z klasą

Zrób test na bloterach i skórze, potem mniejszy decant 5–10 ml; zobacz projekcję w tłumie, wtedy zdecyduj czy pełny flakon ma sens