szukam zapachu damskiego który nie pachnie jak wszędzie; coś oryginalnego, raczej nisza, lubię irysa, herbatę, żywice i skórę, budżet elastyczny, chętnie testy przed zakupem
Sprawdź Masque L’Attesa, BDK Gris Charnel Extrait i Hiram Green Arbole Arbole, unikatowość gwarantowana
dzięki @iwona69, L’Attesa brzmi świetnie, jak z trwałością i projekcją, i czy to bardziej na wiosnę czy też da radę zimą
Jeśli szukasz irysa z twistem, wąchaj Naomi Goodsir Iris Cendré: kadzidło, dymek, lekka skóra, bardzo charakterystyczny podpis; trwałość 8–10h, projekcja umiarkowana, ale ogon robi robotę; alternatywnie Meo Fusciuni Luce i Ombra albo Jovoy Private Label dla żywiczno‑skórzanej powagi; testuj z blottera i na skórze, bo irys w bazie potrafi zaskoczyć suchą, mineralną nutą
ja lubie Kenzo Jungle, dziwny ale mega fajny zapach
Unikalność w 2025 to trudny temat, bo pół miasta pachnie owocowym piżmem; jeśli akceptujesz moc, sprawdź Papillon Anubis oraz Bogue Maai, oba są osobne, skórzane i żywiczne, wyrywają z tłumu; test na nadgarstku obowiązkowy, dozuj ostrożnie
Jeśli wanilia wchodzi w grę, Les Indémodables Vanille Havane to nie cukiernia, lecz tytoń, rum i dym; uniseks, ale na skórze kobiet robi efekt wow
@perfumiarz79 potwierdzam Iris Cendré, na mnie popiół z kadzidła i kremowy irys, mega niszowo
super dzięki wszystkim; biorę próbki Iris Cendré, L’Attesa i Anubis, @iwona69 i @perfumiarz79 daliście mi kierunek; dam znać po testach, na razie pachnę blotterami