Szukam uniwersalnych unisex perfum do pracy: dyskretnych, czystych, ale trwałych. Lubię cytrusy, herbatę, drewna, nie znoszę ulepków. Budżet do 500 zł, co polecacie?
MFK Aqua Universalis albo Bvlgari Thé Blanc, super biuro, świeżo i bezpiecznie.
@agnieszka1965 dzięki, jak z trwałością na suchej skórze? Czy zostawia trochę śladu na koszuli, czy całkiem eteryczne?
Do biura świetnie działają czyste formuły: Aqua Universalis (cytrusy, białe piżma, bardzo czysto, projekcja niska, trwałość 5–7h), Thé Blanc od Bvlgari (herbata, pieprz, piżmo, miękko), Tam Dao EDT (suche sandałowe, wyciszone), Escentric Molecules 01 na ISO E Super dla aury bez ogona. Unikaj przesłodzonych. Testuj koncentracje EDT/EDP, bo EDP bywa bardziej kremowe. Warstwowanie: kropla neroli pod cytrusami robi robotę.
Molecule 01 spoko do pracy, trwalość różnie, ale bezpiecznie
U mnie codziennie Tam Dao albo Infusion d’Iris, zero skarg, komfort cały dzień.
gourmany w pracy to zło, bierz herbatę albo piżma
@niche_gdynia dzięki za szczegóły, Tam Dao mnie kusi, ale czy EDP nie przydusza w sali konferencyjnej? ISO E znam, ale szukam też czegoś bardziej charakterystycznego.
Weź próbki 2–5 ml i sprawdź w pracy: Thé Blanc, Aqua Universalis, Tam Dao EDT vs EDP, Molecule 01. Nie kupuj w ciemno, serio.
Jeśli chcesz charakter bez ogłuszania, spróbuj Hermès H24 EDT, zielono‑metaliczny szałwiowy vibe z ambroksanem, bardzo biurowy; albo Prada Infusion de Cèdre, czysto‑drzewne. Zamiennie Eau de Neroli Dorée od Hermès, jasne neroli, elegancja bez cukru.
ja bym brała The Blanc do roboty, nic nie dusi napewno spoko
@niche_gdynia @dekant dzięki wszystkim, biorę próbki: Aqua Universalis, Thé Blanc, Tam Dao EDT/EDP, H24 i Molecule 01. Dam znać co siadło w open space.