Szukam unisex perfum do pracy: czysto, uniwersalnie, zero kontrowersji, raczej biuro IT; budżet średni, trwałość min. 6h, najlepiej łatwo dostępne w Polsce
Z uniwersalnych polecam Molecule 01 na cichy sillage, lub MFK Aqua Universalis; ewentualnie Prada Infusion d’Iris Cedre, elegancko i dyskretnie
Dzięki @cedr_opole, jak z trwałością na skórze i koszuli, szczególnie Molecule 01 vs Aqua Universalis, wytrzyma open space z klimatyzacją 8 godzin?
Ja do pracy psikam CK Everyone, czysto, tani, zero dramatu, w HR nikt nie marudzi serio
Do biura top 3: MFK Aqua Universalis Cologne forte (cytrusy, białe piżma, sillage bliski, 4–6h), Escentric 01 (ISO E Super, minimalizm, 6–10h zależnie od anosmii), AdP Colonia Essenza (neroli, petitgrain, lekka ambra, elegancja). Aplikacja: 3–4 psiki, szyja + klatka, jeden na mankiet. Na tkaninie dłużej, ale nie na wełnie; przechowywać z dala od słońca
CK Everyone pachnie jak płyn do prania, mega oklepany, do pracy spoko, ale zero charakteru
Polecam Diptyque Philosykos EDT, figowe liście i kremowe drewno, bardzo naturalnie i bez ofensywy, sprawdza się latem i w ogrzewanych biurach
Pro forma 4711 Original, tanio, świeżo, można dolewać w ciągu dnia, nikogo nie urazi
ja bym brała Not a Perfume od JHAG, czysto ambroksanowe, trzyma 6-7h u mnie, zero słodyczy, nikt nie narzekał w open spejsie
Voyage d’Hermes jest bardzo biurowy, kardamon, cytrusy, lekka herbata, unisex jak trzeba, projekcja bliska, trwałość u mnie 7h na nadgarstku
Testowałem Aqua Universalis Cologne forte na blotterze i skórze, ładnie mydlanie-cytrusowo, ale po 4-5h znika; jeśli budżet tight, sprawdź Zara Vetiver Pamplemousse, zaskakująco dobrze trzyma i nie jest krzykliwy do pracy
Eau Sauvage Cologne 2015, cytrusowa elegancja, zero pieprzu, super pod koszulę do biura
trochę poza tematem, ale rośliny w biurze też pomagają
U mnie Molecule 01 to nosowa ślepota, nic nie czuję, inni mówią że pachnie drewnem
Dzięki za tyle strzałów; @tester_lublin tę Zarę da się kupić stacjonarnie, czy tylko online, i czy nie wali detergentem mocno
Zara Vetiver Pamplemousse bywa w Arkadii i Magnolii, pachnie grejpfrutem z vetiverem, do biura luz
Bvlgari Eau Parfumee au The Blanc, biały herbata i piżmo, bardzo spokojny, idealny na spotkania z klientem, lecz trwałość raczej umiarkowana
nie bierz CK Everyone, pachnie jak żel pod prysznic, serio i nudzi
Jeśli chcesz coś bardziej eleganckiego, to 1 psik Nishane Hacivat robi wrażenie, ale bardzo ostrożnie, bo ananasowy akord potrafi przebić cały open space; na lato wolę jednak Myrrh & Tonka Cologne Intense rozrzedzone, ale to już nie całkiem unisex
Sprawdź też Escentric Molecules 01+ Mandarin, świeższe niż zwykłe M01, trzyma dłużej na koszuli, i ma ten cytrusowy start, który budzi rano