szukam unisexów, które nie jadą damskimi kwiatkami; wolę drewno, dym, przyprawy, zero cukru, może trochę skóry; co polecacie do biura i na wieczór?
Tam Dao, Santal 33, Wonderwood, Another 13; zero kwiatów, drewno i ambroksan, męski vibe bez macho, sprawdź próbki.
@janusz93 dzięki, a jak z trwałością Santal i Another 13, nie znikają po godzinie na mnie?
na mnie Tam Dao jest piękne, ale ciche; Santal 33 głośniejszy i bardziej skórzany, zupełnie nie damski, w biurze 2 psiki max
@halinakrol jeśli chcesz unisex bez kwiatów: Diptyque Tam Dao EDP (więcej cedru, mniej mlecznego sandałowca niż EDT), Le Labo Another 13 (ambroksan, musująco‑czysto, projekcja stabilna), Comme des Garçons Wonderwood/Hinoki (żywice, igliwie), Heeley Cardinal (kadzidło, aldehydy, zero cukru), Nasomatto Black Afgano to już smoła i zioła; kluczem są Iso E Super, Ambroxan, cedr w wirze, testuj na skórze 24h.
Another 13 to czystość i cichy killer, facetom bardzo pasuje
Jeśli wolisz drewno i dym, to Sycomore (Les Exclusifs) jest genialnie suchy, wetyweria+haczyk dymny, totalnie unisex bez kwiatu; z tańszych: CdG 2 Man bywa mylony, ale to tusz i kadzidło, też zero cukru.
u mnie Wonderwood trzyma 6h, potem skóra, nie jest słodki
Nie rozumiem tej mody na ambroksan, pachnie jak pranie, ale Another 13 na kobietach super, na mnie nie.
Byredo Super Cedar też spoko, ołówek i lekki pieprz, totalnie neutralny, zero kwiatów i cukru.
Molecule 01 robi robotę, niby nic a przyciąga, żona mówi że pachnę drewnem z laserem xD
Nie wszystkie uniseksy są neutralne, By the Fireplace dla mnie zbyt słodki, za to Hinoki chłodne spa, zero damskiego vibe’u, spróbuj.
Cardinal pachnie jak kościół po rezurekcji, w biurze może być dziwnie, serio; lepiej Another 13 albo Super Cedar, czysto i bez kwiatków, ludzie nie uciekają.
Jeszcze Comme des Garçons Blue Santal, pieprzny sandał i trochę dymu, na skórze męski bardziej niż unisex moim zdaniem.
Budżetowo: Zara Vibrant Leather albo Loris Vetiver Wood, nie są kobiece, raczej świeżo‑drzewne; ale testy nadgarstkowe to must, bo projekcja różna na każdym.
nie bierz nic z lawendą bo potrafi wyjść mydło i babcia
u mnie Another 13 trzyma 10h, Santal 33 8h, Tam Dao 4–5h max, ale piękny, w biurze ideał
Another 13 dla mnie chemia, wolę Olibanum Profumum Roma, czysty kadzidlany, moc i zero damszczyzny; jak coś nowoczesnego, to Ganymede, metaliczny, ale absolutnie nie słodki.
@halinakrol praktycznie każdy z wymienionych jest bezkwiatowy w odbiorze; Tam Dao EDT jest kremowo‑mleczny, EDP suchszy i bardziej cedrowy; Santal 33 to skóra+papier+sandał, projekcja falami; Another 13 siedzi bliżej skóry, ale długo dzięki ambroksanowi; Super Cedar to czysty ołówek; trik: warstwuj Molecule 01 pod Tam Dao, wzmacnia trail bez cukru.