Zastanawiam się czy Oud Wood faktycznie jest unisex, bo na blotterze wydawał się drzewny i suchy, ale czy na kobiecie nie wyjdzie zbyt męski
Noszę go latem i zimą, na mnie to czyste drewno z wanilią, totalnie unisex, zero barbershopu
Dzięki @irena64, a jak z projekcją i trwałością na skórze, bo w pracy nie chcę przygwoździć ludzi
Jako pasjonat powiem tak: Oud Wood to w istocie akord agarowo-drzewny bez zwierzęcej barnyi, z kardamonem, różanym drewnem, pieprzem, sandałowcem, wetiwerią, tonką i ambrową miękkością; projekcja średnia przez 3–4 godziny, trwałość 8–10, unisex dzięki kremowej bazie i braku fougère, bardziej elegancko-ciepły niż męski, zero kominka na skórze suche, na tkaninie słodsze, warto psikać bliżej ciała
Super, dzięki @sandalwoodpro1981, czyli raczej do biura bezpiecznie; czy czujesz jakieś medyczne nuty oud, których się boję, czy to bardziej kremowe drewno
u mnie bardziej słodkie niż oud, serio spoko unisex
Testowałem równolegle Oud Satin Mood i Oud Wood; Ford wypada subtelniej, mniej cukru, więcej suchego drewna i kadzidła, na mojej skórze nie ma ani grama animalu, więc dziewczyny spokojnie, to elegancka sala konferencyjna, nie szopa z drewnem
Na mnie wychodzi kremowa wanilia z cedrem, zero męskości, komplementy od koleżanek i panów, więc unisex pełną gębą
Moim zdaniem przepłacony, za tę kasę niche ma lepsze oudy, ale jeśli lubisz miękkie drzewo bez stajni, to faktycznie uni, tylko flaszka droga
Dzięki wszystkim, chyba biorę dekant; @bartosz_1980 cena boli, ale jeśli noszalny w biurze, to spróbuję przed zakupem flakonu