Cześć, szukam świeżego, raczej cytrusowo-wodnego zapachu na lato do 150 zł, neutralnego do pracy i na spacer, bez słodyczy, co polecacie?
Do 150 zł celuj w Nautica Voyage, Azzaro Chrome i Armaf Tres Nuit; wszystkie świeże, łatwe do noszenia, często poniżej stówki online, trwałość umiarkowana, projekcja przyzwoita, idealne na upały i biuro
Dzięki @flakon, Chrome kiedyś wąchałem i było ok, Nautica i Tres Nuit brzmią spoko; czy nie będą zbyt syntetyczne i czy wytrzymają te 6h w pracy?
Z mojego doświadczenia: Nautica Voyage – jabłko, zielone liście, wodna bryza; świeży, raczej syntetyczny ale czysty, 4–6h, 70–90 zł; Azzaro Chrome – cytryna, neroli, metaliczny akcent, chłodny, na mnie 6–7h, 120–150 zł; Armaf Tres Nuit – klon GIT, cytrusy+zielone nuty, lekko mydlany, 5–7h, ~100 zł; alternatywy: Bentley Azure (ozon+citrus, 100–130 zł), Rasasi Blue (tańszy Cool Water), Lattafa Najdia (świeżo-aromatyczna, ostrożnie z atomizerem)
bierz Nautica Voyage, tani i robi robote, 70-80 zł w necie
Sprawdź Zara Vibrant Leather Summer lub Azzaro Chrome, świeże, nie męczą, do 150 spokojnie na promocjach
Cool Water dalej działa, ale pachnie już trochę muzealnie; jeśli chcesz nowocześniej, Tres Nuit albo Najdia dadzą bardziej współczesny vibe bez cukru i mieszczą się w budżecie
Brzmi sensownie @perfumeatomizer_pl, chyba zacznę od Voyaga i Chrome w drogerii; Najdia trochę mnie straszy projekcją, nie chcę gazować współpracowników, ile psików maks?
Jeśli lubisz zielone klimaty, sprawdź też Lacoste Essential z outletu; bywa poniżej 150, świeży start, potem gładkie drewienko, ale trwałość raczej średnia
Z tanich świeżaków lubię też Banderas Blue Seduction: melon, mięta, lekka woda, zero duszności; na skórze 3–5h, ale za 60–80 zł nie ma dramatu, świetny na szybkie wyjścia i siłkę
Cool Water na randki? u mnie działa mimo wieku
Do pracy polecam Azzaro Chrome albo Bentley Azure, czysto i schludnie, zero słodyczy, cenowo wpinasz się w 150
Najdia jest świeża, ale ambroksan potrafi siąść ostro po godzinie; dwa psiki max w biurze, najlepiej szyja + nadgarstek, inaczej możesz męczyć otoczenie, za to cena 70–100 zł kusi bardzo
Zara bywa fajna, ale znika szybko; jeśli trwałość ważna, bierz Chrome albo Tres Nuit
Dzięki wszystkim, plan na weekend: powąchać Chrome, Bentley Azure, Tres Nuit i Voyaga; jak któryś siądzie i cena się zgodzi, biorę flakon i dam znać
Jak chcesz najpierw małe testy, mam dekanty Chrome, Tres Nuit i Najdia po 5 ml, koszt symboliczny, pisz priv, łatwiej wybrać bez kupowania w ciemno