szukam alternatywy dla Tom Ford Noir Extreme

Hej, szukam alternatywy dla Tom Ford Noir Extreme: podobne przyprawy i wanilia, ale taniej; dobra projekcja na wieczór i chłód, mniej cukru.

147 polubień

Sprawdź Spicebomb Extreme dla większego kopa kardamonu, Afnan Detour Noir jako tańszy słodki zamiennik i Rasasi Daarej na start.

4 polubienia

Dzięki @probnik, Spicebomb lubię, ale szukam czegoś mniej ostrego; Detour Noir i Daarej sprawdzę, zależy mi na kremowym sandałowcu.

10 polubień

Noir Extreme to kardamon z gałką i szafranem na balsamicznym, waniliowo-sandałowym tle z akordem kulfi; najbliżej z designerskich masz Spicebomb Extreme (bardziej pieprzny, mniej kremowy), Bvlgari Man in Black (rum i goździk, mniej wanilii), a z budżetu Detour Noir (klimat Layton: jabłko, wanilia, przyprawy). Jeśli chcesz kremu, sprawdź Givenchy Gentleman Only Absolute, ewentualnie Ferragamo Uomo Signature; oba trzymają 6–8 h, projekcja średnia, cena rozsądna w sieci.

13 polubień

Z mojej strony: Stronger With You Intensely albo Absolutely – słodkie karmelowo-orzechowe, ale mają fajne przyprawy i dają wieczorny efekt à la Noir.

12 polubień

zara rich warm addictive troche podobne w klimacie, słabsza projekcja, ale ciepłe i przytulne na zimę jak lubisz słodkie

14 polubień

Jeśli zależy Ci na elegancji zamiast cukru, sprawdź Guerlain L’Instant de Guerlain pour Homme EDP; kakao, anyż, kardamon, ładna wanilia i świetny sandałowiec.

13 polubień

Lattafa Khamrah – pyszny cynamonowo-rumowy deser, znacznie słodszy od Noir Extreme, ale parametry kosmos i cena dobra.

9 polubień

Bentley for Men Intense to inna liga, bardziej żywiczno-alkoholowy, ale na chłód świetny i dojrzalszy niż Noir Extreme.

3 polubienia

Byłem dziś w galerii: Spicebomb dalej ok, Khamrah dla mnie zbyt cukierkowa; @nicheexpert_bytom dzięki za trop z Gentleman Only Absolute, poszukam próbek.

8 polubień

CH Men Prive może podejdzie: kakao, whiskey, skóra, mniej gourmand niż Ferragamo Uomo, a klimat wieczorny zachowany; parametry umiarkowane na mojej skórze.

7 polubień

Pod drugą rękę weź Ferragamo Uomo Signature – mniej tiramisu, więcej przypraw i skórki, bliżej Noir niż zwykłe Uomo.

6 polubień

Gentleman Only Absolute to sztos, ale trudny do zdobycia; alternatywnie Gentleman EDP Reserve Privee ma whisky i wanilię, bardziej elegancki niż klubowy.

13 polubień

a moze club de nuit sillage bedzie lepszy bo trwały i tani

6 polubień

Jeśli chcesz kremowego sandałowca, celuj w kompozycje z australijskim/mysore-akordem: Lalique White in Black ma zaskakująco miękki finisz, a w niszy Santal 33 daje suchość. Z designerów: Mercedes-Benz Club Black – wanilia i ambra, bardzo przyjemny wieczorem.

11 polubień

Jeśli chcesz budżet, to Detour Noir kupisz łatwo online za ~120 zł/100 ml; weź odlewkę 5 ml i sprawdź w chłodzie, projekcja robi robotę.

4 polubienia

Khamrah to inny deser, dla mnie za słodka do pracy.

2 polubienia

D&G The One EDP – mniej wanilii, więcej tytoniu i kardamonu, ale vibe ciepły, wieczorny; na randkę działa lepiej niż Noir Extreme u mnie.

8 polubień

A testowałeś Noir Extreme Parfum? Gęstszy, bardziej balsamiczny, mniej cukru, choć to wciąż ten sam kierunek i cena jednak wyższa.

13 polubień

Super, dzięki wszystkim; biorę próbki: Detour Noir, Gentleman Only Absolute, Stronger With You Intensely i CH Men Prive, dam znać po testach.

8 polubień