Polecam futerały na obiektywy foto jak pisał @flakon53, amortyzują i zaciemniają, mieszczą też rollony, do kosza w szafie jak ulał
A może po prostu w kartonie po butach w lodówce na warzywa, temp stała i ciemno
Lodówka ok tylko gdy suche i szczelne pudełka; wilgoć i zapach jedzenia to ryzyko, kondensacja przy wyjmowaniu też; sekcja na wino lub szafa winiarska bez wibracji lepsza, zwykła kuchenną odradzam przy częstym otwieraniu drzwi.
ja robię przekładki z gąbki akustycznej, fajnie trzyma, plus woreczek ryżu jak nie mam żelka, zawsze sucho
na balkonie mam skrzynię ogrodową, ale flakony tylko w środku mieszkania, skrzynia służy jako schowek na puste kartony i wypełniacze
czy ktoś testował folie samochodowe UV na szyby domowe, te najciemniejsze, czy nie robią zielonego zafarbu w pokoju
Robiłem u klienta, folia 70–90% UV działa, ale ważniejsza jest izolacja termiczna pomieszczenia; zafarby bywają, brać renomę, montaż na mokro, ramy nieprzepuszczalne, perfumy i tak trzymaj w pudełkach.
od teściowej mam starą komódkę z zamykaną klapą, w środku wkład z kartonu, zero światła i porządki raz na kwartał
dobra, robię zestaw: pudełka w czarnym pojemniku do szafy, żelek, roleta; chłodziarkę obczaję później, dzięki wszystkim za mega tipy
A ja mam mroczną piwnicę, 16°C cały rok, plastikowe skrzynki i spokój, tylko nie zostawiaj przy rurach ciepłej wody