perfumy unisex na wakacje

Szukam perfum unisex na wakacje nad morzem i do miasta, świeżych ale nie banalnych, najlepiej cytrusy z czymś zielonym, dobra trwałość, budżet średni.

Polecam Mugler Cologne Come Together, Atelier Cologne Cedrat Enivrant i Hermès Un Jardin Sur Le Nil, lekkie, czyste, unisex, dają radę w upałach.

Dzięki @patrycja1992, jak z trwałością Come Together na skórze mieszanej, trzyma te 5 godzin?

U mnie Come Together około czterech godzin i znika, za to Nicolai Cologne Cedrat siedzi dłużej, świeży grejpfrut z piżmem, bardzo wakacyjny

Na lato sprawdzają się cytrusy z aromatyką i odrobiną soli: Heeley Sel Marin, Essential Parfums Nice Bergamote, 4711 Remix Lemon jest tanie i świetne do odświeżania, a Mancera Cedrat Boise raczej wieczorowo. W wilgoci wybieraj wody kolońskie, aplikuj 6 psików na punkty tętna, na ubranie 2, unikaj słodkich ambroxanów w pełnym słońcu.

ck one summer mam zawsze w torebce, pachnie świeżo i nie męczy, ale projekcja tako se

Jeśli lubisz cytrusy z zielenią, sprawdź Eau de Cartier Concentrée i Berdoues Assam of India, oba unisex, świetna herbata i bergamotka, trzymają lepiej niż typowe kolońskie, na wieczór rozważ Ganymede w małej ilości, mineralny, nie słodki.

Come Together super w biurze, na urlopie psikam CK All, unisex, lekki i czysty, dziewczynie też leży.

Bierz dekanty 10 ml, łatwiej testować na wyjeździe.

Sel Marin na mnie robi rybną nutę po godzinie, serio, lepiej już klasyczny Colonia od AdP, elegancko i świeżo, choć trwałość średnia.

Dzięki wszystkim, @nicheexpert_bytom fajne tipy z aplikacją, kupię próbki Nice Bergamote i Cedrat Boise, a @waclaw1983 Sel Marin chyba odpuszczę po tej rybie.

W upale lepiej celować w cytrus z ziołami i lekką bazą piżmową, np Colonia Pura, Cologne Indelebile, a na wieczór chłodna nuta mineralna jak Sel d Argent, psik na kark poprawia projekcję bez przesady.

pamiętaj o filtrze, niektóre perfumy na słońcu robią się dziwne, mnie Ambroxan wybija spod kremu i męczy

Jeśli chcesz coś dostępnego stacjonarnie, sprawdź Calvin Klein Everyone i Acqua di Parma Arancia di Capri, są testery w Sephorze, proszą o nadgarstek, nie na blotter.

Moje lato: CK All, Sel d Argent, Cedrat Boise.

Dla mnie wakacyjny pewniak to Un Jardin Sur Le Nil, pasuje do sukienki i koszuli, nie męczy, a ludzie pytają czym pachnę, super unisex.