Szukam unisexów, które ciągną w męską stronę: suche drewno, kadzidło, skóra, zero cukru. Co polecacie na jesień i do biura, bez przesady?
Męski vibe: Terre d’Hermès EDT, Tam Dao, Encre Noire Sport, wszystko czyste, nie słodkie.
@michal1982 dzięki, Tam Dao znam i lubię, a Encre Noire nieco za mokre dla mnie, coś podobnego ale bardziej suche, cedrowe?
Spróbuj Comme des Garçons Wonderwood i Escentric 02, oba unisex, bardzo suche i „męskie”; dużo cedru i ISO E, zero cukru, świetne do biura, trwałość średnia plus, projekcja kulturalna, nie przytłaczają współpracowników.
Jeśli szukasz „męskiego” charakteru w unisexach, celuj w suche drewna i żywice: Tauer L’Air du Désert Marocain, Heeley Cardinal, Le Labo Tonka 25 (bardziej piżmowo-drzewny niż słodki), DS&Durga Radio Bombay, Wonderwood. Klucz to cedr, iso e super, ambroksan, odrobina kadzidła; projekcja kontrolowana, trwałość 6–10h. Na skórze suchej psiknij na sweter i szyję, działa lepiej
ja bym uderzyła w Molecule 01 + Patchouli, sucho, troche męsko, ale nadal unisex
Jeśli lubisz cedr suchy jak w stolarni, zwróć uwagę na różnice batchy Tam Dao EDP; nowsze partie są cieplejsze, EDT bardziej strugany.
Carner Barcelona D600 to świeże drewienko z pieprzem, bardzo neutralne, chłopak nosi i pachnie serio męsko.
Sprawdź Tam Dao, suchy cedr, zero słodyczy
Z unisexów bardziej „męsko” zagrają też Voyage d’Hermès Parfum (cedr, pieprz, ambra) i L’Air du Désert Marocain; oba suche, mineralne, z kadzidłem, dystyngowane, trzymają 8–10h, ale start potrafi być ostry, testuj skórnie.
Mam odlewki Wonderwood i L’Air, mogę wysłać próbki paczkomatem, pisz priv, ceny uczciwe
Noszę Eau Sauvage Cologne na lato, bardzo cytrusowo i „męsko”, ale na kobiecie też gra świetnie; jesienią przełączam na Tam Dao EDP.
Tylko błagam, nie Santal 33, pachnie teraz jak lobby hotelu, zero męskości, wszędzie go pełno, już mnie męczy
@niche_gdynia Wonderwood brzmi super, kadzidło + cedr to mój klimat; jak z trwałością na suchej skórze, 6–8h realnie, czy szybki zjazd?
Dorzucę Aedes de Venustas Copal Azur, to kadzidło bez słodyczy, chłodne i eleganckie; unisex, ale na facie robi robotę, w biurze nikt nie narzeka, trwałość lepsza niż Wonderwood, projekcja umiarkowana
Jeśli lubisz profil Terre, Montale Red Vetyver daje podobny suchy wetiwer i cytrusy, a formalnie unisex; stara formuła była bardziej mineralna
ja tam wolę odrobinę słodyczy, nawet w unisexach, czyste drewno mnie męczy już po godzinie
Budżetowo: Zara Ebony Wood pachnie sucho-drzewnie i unisex, trochę vibe Tam Dao, lepsza zima
Jeśli chcesz prawdziwą męskość bez metki „men”, spróbuj Slumberhouse Norne: igliwie, żywice, dym, zero cukru; unisex formalnie, ale brzmi jak las po deszczu, potężna projekcja, jeden psik wystarczy i trwa cały dzień
@niche_gdynia jak z Escentric 02 na zimę, nie znika po godzinie na suchej skórze?