perfumy niszowe które zaskakują

Jakie niszowe perfumy naprawdę zaskoczyły Was w noszeniu? Szukam czegoś co zmienia się jak kameleon, najlepiej uniseks, raczej jesień/miasto. Nie chcę klona Aventusa, raczej coś z charakterem i twistem, ale noszalnego.

111 polubień

Zaskoczenie totalne: Zoologist Bee, bo startuje lepkim miodem i woskiem, a po godzinie siada zielonkawa ambra z tytoniową goryczką; Maai Bogue miesza mydlaną aldehydowość z animalkiem i nagle robi się chłodny kwiat; Masque Kintsugi pachnie jak skóra+puder, a potem wyciąga liść figi i świeżą żywicę, noszalne i intrygujące. Dla kontrastu Megamare Orto Parisi zmienia się z słonej bryzy w metaliczny ambroxan, który z tkaniny potrafi bzyczeć cały dzień.

15 polubień

@musk_iris_pl Bee mam odlewkę, ten wosk faktycznie zaskakuje, ale nie zabija mnie słodycz; Kintsugi nie znam, to bardziej skóra czy talcik na starcie?

4 polubienia

mnie rozjechał Tauer Lonestar Memories, ognisko, skóra i potem balsamiczny spokój, ale nie dla każdego

11 polubień

Jeśli szukasz kameleona na jesień, sprawdź Papillon Dryad: mszysty, lekko gorzki zieleniak, który po dwóch godzinach ociepla się żywicą i miękkim piżmem; podobny efekt daje MDCI Chypre Palatin, bo otwarcie ostre, baza maślanie zamszowa, elegancka.

3 polubienia

Times Square Masque serio zaskakuje neonem i lateksem.

5 polubień

Nie rozumiem fenomenu Megamare, dla mnie to czysty płyn do płukania z ambroksanem, zero zaskoczenia, może na plaży ok, w mieście męczy.

1 polubienie

Z ciekawostek: BDK Gris Charnel Extrait zaczyna się figą i kardamonem, a potem wychodzi ołówkowy irys i dymek; świetny balans słodko-gorzki, projekcja umiarkowana, trwałość bardzo dobra.

12 polubień

@stanislaw_1982 Lonestar kiedyś odrzucił mnie dymem z ogniska, ale może spróbuję jesienią; lubisz też Beauforty, czy to już za dużo sadzy i smoły?

13 polubień

panowie Black Afgano to już klasyk ale wciąż zaskoczy bazą i dymem

2 polubienia

Dla mnie sleeper to Aedes de Venustas Copal Azur: kadzidło morskie na starcie, później korzenny balsam i ciepło, zero kościelności; świetnie gra w deszczu, ale uwaga na atomizer, łatwo przesadzić.

8 polubień

ja to wolę kwiaty, ale podczytuję i notuję propozycje

14 polubień