perfumy męskie na lato świeże i długotrwałe

Szukam świeżych i trwałych perfum męskich na lato dla partnera, raczej uniwersalnych do pracy i na wyjścia, bez przesadnej słodyczy, budżet średni, macie typy?

2 polubienia

YSL Y EDP i Terre d’Hermes Eau Givrée, świeżo, projekcja ok, trzymają latem 6–8h, do biura super.

Dzięki @danielsawicki, Y znam, a Eau Givrée nie, czy nie jest zbyt pieprzne na upał i skórę wrażliwą?

Jeśli szukasz trwałości przy świeżości: Acqua di Giò Profondo EDP, Prada Luna Rossa Ocean, Bleu de Chanel EDP; wszystkie stabilne w upał przez ambroxan/izoe, 7–9h z odzieży. Spryskaj koszulę i kark, 4–5 psików maks. Przy skórze suchej nawilż najpierw kremem bezzapachowym

Montblanc Explorer fajnie siada latem, cytrusy + ambroksan, wytrzymuje mi 8h. Tańsza opcja: Versace Dylan Blue, bardziej wieczorowy, ale nadal świeży i projekcja przyzwoita

Jeśli budżet, sprawdź klony: Armaf Club de Nuit Intense Man (Aventus vibe) i Rasasi Hawas 2022, świeżo-słodki. Albo weź odlewki, potestuj tydzień na skórze i odzieży

Przy upałach liczy się struktura: cytrus na górze, chłodna zieleń i ambroksan/iso e super w sercu, czyste piżma w bazie. Długotrwałe świeżaki: Xerjoff Nio (limonka, wetyweria, świetna dyfuzja), Parfums de Marly Percival (aromatyczny, bardzo stabilny), Nishane Hacivat (ananas–wetyweria, ostro tnie powietrze). Z designerów: Terre d’Hermes Eau Givrée i YSL Y EDP. Aplikuj po prysznicu na nawilżoną skórę, 3–4 strzały, plus 1 na t-shirt dla śladu

y edt mi pachnie sztos, 9h, serio polecam

@nicheexpert_bytom dzięki za rozpisanie, brzmi jak plan; @fragrance_clone_pl odlewki to dobry pomysł. @nose_nose_pl spróbuję też tipu z kremem. Wezmę na testy Y EDP, Eau Givrée, Profondo i może Percival, dam znać

Jeśli chcesz sprawdzić tanio, mam próbki 2 ml Y, Profondo, Givrée, priv wiadomość