Szukam męskich perfum na imprezę firmową dla partnera; coś eleganckiego, nie duszącego, ale wyczuwalnego z bliska, budżet do 400 zł, pora: jesień, dress code smart casual
Na jesienną imprezę bezpieczne i eleganckie: Bleu de Chanel EDP (świeże cytrusy + kadzidło), YSL Y EDP (jabłko, ambra, projektuje dyskretnie), Prada L’Homme (czystość, irys), Givenchy Gentleman EDP (kakao, irys). Wszystkie pasują do smart casual, trwają 6–8h
Dzięki @nicheexpert_bytom, a Bleu nie jest już wszędzie? Partner ma skórę raczej suchą, zależy mi by nie krzyczało, ale nie znikło po godzinie
Y EDP brzmi spoko, u mnie trzyma 7h i nie męczy w biurze
Na firmowe potańcówki lubię Gentleman EDP, bo jest męski, ale nie agresywny; irys wygładza, kakao dodaje charakteru, zero cukrowej waty i dobry odbiór
Bleu ok, ale na sali bywa wszędzie, serio
Jeśli boisz się masowości, spójrz na Chanel Allure Homme Edition Blanche EDP: kremowa cytryna z wanilią, elegancka i nie tak oklepana; projekcja na długość ramion przez pierwsze 2h, potem skóra. Alternatywa: Bvlgari Man in Black (rum, przyprawy) na wieczór, ale uwaga na gorące sale EDP lepiej trzyma się suchej skóry przy jesieni, atomizuj 4-5 psików na koszulę i kark
Mi Allure Blanche pachnie jak deser, na imprezę wolę coś ostrzejszego
Nie bierz Stronger With You ani One Million, w salach robi się ulepek i ludzie uciekają, a na firmowej jednak grzeczniej wypada pachnieć, nie jak na dyskotece
Budżet do 400? Sprawdź Versace Dylan Blue z legit perfumerii online warto
Dzięki @cedarcedar_pl, Edition Blanche brzmi ciekawie, czy nie będzie zbyt kremowe do smart casualu i drinków po prezentacjach?
allure blanche to sztos ale po godzinie siada u mnie
Jeśli boicie się słodyczy, rozważ Prada L’Homme Intense: irys z ambra, czysto, elegancko, w biurze nie drażni, a w tańcu zostawia smugę. 5 psików max, najlepiej na koszulę, wtedy projekcja jest równa i nie gryzie
Pamiętajcie też o antyperspirancie, perfumy nie przykryją wszystkiego serio na imprezie firmowej
Dylan Blue spoko, ale uwaga na batch, nowki bywają lżejsze; ja bym poszedł w Y EDP, pewny, czysty, koleżanki chwalą i nie ma dramatu w windzie
Żeby uniknąć klonów, sprawdź Montblanc Explorer: bergamot z Haiti vetiver i ambroksan, świeżo, ale męsko; to nie Aventus-kopia z dyskoteki, tylko stonowany travel vibe. W budżecie, łatwo dostępny tester. Projekcja średnia, trwałość 6–7h, świetny do marynarki i białej koszuli Daj 4 psiki maksymalnie, nadgarstki i za uszy, trzyma kulturę w sali i nie zamęczy kolegów
Explorer dla mnie płaski, jak odświeżacz w aucie, pass na imprezę firmową
Głos na Gentleman EDP, w pracy wszyscy mówili że klasa i elegancja
Dzięki @lis i @user1, sprawdzę Y EDP i Dylan Blue w stacjonarnej, dam znać co siadło na skórze; zależy mi też na braku ogonka w sali konferencyjnej
Na salę konferencyjną 2–3 psiki max, resztę noś w kieszeni serio wystarczy