Szukam propozycji perfum dla licealistów, żeby podobały się rówieśniczkom: coś świeżego, ewentualnie słodko-ambroksanowe, budżet do 300 zł, dostępne w sieci, dzięki.
Dior Sauvage EDT albo Versace Dylan Blue trafiają w gusta nastolatków, sprawdź też Montblanc Explorer; uniwersalne, projekcja ok, nie zabijają w klasie, cena często w promo.
Dzięki @andrzejmichalski, jak z trwałością na lekcjach i po WF, wytrzyma do popołudnia?
u mnie w klasie chłopaki noszą Stronger With You i Invictus, dziewczynom się to podoba, byle nie lać za dużo i nie po szyi
Ze sklepowej perspektywy: nastolatki biorą oligofunkcyjne świeżaki i słodziaki, najczęściej Rasasi Hawas, A&F Fierce, CK One Shock, Explorer, a w taniości Zara Vibrant Leather; test na papier i skórze obowiązkowy.
Jeśli celujesz w młode nosy, sprawdzają się formuły o słodkim akordzie tonka+wanilina wspartym ambroksanem i cytrusowym otwarciem; YSL Y EDT, Azzaro Wanted, Scandal PH to pewniaki, alternatywnie Explorer jako bezpieczny ambroxanowiec, a dla sportowych vibe’ów Dylan Blue z ISO E; uważaj na Phantom, bywa landrynkowy; aplikacja 3–5 psików na klatę i boki szyi, nie na koszulkę; szukaj batchy po 2022, mniej krzykliwe i bardziej równe.
Explorer fajny, ale u mnie znika po godzinie, meh
Do słodszego klimatu polecam Scandal PH, Eros i Afnan 9PM, dziewczyny często mówią że to przytulne, ale ostrożnie z projekcją.
Ja bym nie uczył młodych tylko cukru i ambroksanu, dajcie im też coś cytrusowo-ziołowego jak Acqua di Gio czy Prada L’Homme, kultura noszenia ma znaczenie.
To robi robotę, dzięki @batchexpert_poznan, skłaniam się ku Y EDT albo Dylan Blue, bo musi być szkolnie grzecznie, psików dam max cztery.
Mam odleweczki kilku z wymienionych, możesz sprawdzić w realu przed zakupem, pisz na PW, dorzucę blottery i opowiem co jak siadło u młodych.
kiedyś wystarczał Brut i woda kolońska, teraz same cukierki, ech
Z mojej perspektywy dziewczyny lubią czysto i świeżo, Y EDT i Explorer są spoko, ale w chłodne dni 9PM robi wow, tylko bez przesady z ilością.
Nie zapominajcie o skórze, na suchych nastolatkach ambroksan gra ostrzej, więc lepiej krem po prysznicu i aplikacja niżej; layering z Nivea Men daje czystą, przyjazną bazę.
Hugo Boss Bottled Tonic na dzień, lekki i bezpieczny.
Jeśli budżet 300 zł, w online złapiesz Y EDT 60 ml, Explorer 100 ml albo 9PM; najlepiej kup z opcją zwrotu, bo młodzi bywają wybredni.
Największy błąd to 10 psików przed klasą, dwie do trzech max, i po przerwie nie dopsikiwać w kiblu.
Na lato polecam HUGO Iced albo Nautica Voyage, tani i świeży vibe, zero duszenia, dziewczyny mówią że pachnie jak czyste pranie.
trochę nie na temat, ale pamiętajcie że szkoły czasem mają regulaminy co do perfum, lepiej zapytać niż potem mieć spinę
Jeśli chce mocniej i męsko, Lattafa Asad robi robotę jako tańsza alternatywa Elixir vibe, ale ostrożnie, projekcja potrafi przydusić w sali.