perfumy damskie na wesele jako gość

Hej, szukam perfum na wesele jako gość: eleganckie, nie przytłaczające przy tańcu, trwałe do północy, budżet średni, najlepiej kwiatowo-owocowe albo czyste piżmo, co polecacie?

1 polubienie

Na gościa super jest J’adore Parfum d’Eau, świeże kwiaty, nie krzyczy, trzyma blisko, elegancja

Dzięki @jasmin, brzmi fajnie, masz porównanie do Miss Dior Blooming Bouquet albo Chanel Chance Eau Tendre, bo te mi też siadły?

Jeśli lubisz lekką elegancję, rozważ Elie Saab Le Parfum EDT lub Essentiel, białe kwiaty z miodkiem, ładnie iskrzą przy ruchu, projekcja pół ramienia, trwałość 6–8h. Chance Eau Tendre bywa wodnista po 3h. Alternatywa: Prada Infusion d’Iris, czyste, mydlane, bardzo weselne. Testuj na skórze, flankerem bym nie przesadzał w upały serio

ja bym nie brał La Vie Est Belle, pachnie jak cukierki i zabije pół stołu, sorki ale na weselu to męczy

Chanel Chance Eau Tendre pasuje gościom, dziewczęcy, ale wciąż szyk, promienieje na parkiecie

Dorzucę Delina La Rosée, różana, chłodna, z liczi, w sali weselnej nie przytłoczy, a robi efekt wow. Parametry umiarkowane, poprawisz atomizerem po pierwszym tańcu. Jeśli nuty pudrowe lubisz, Narciso for Her EDT też świetny na satynową sukienkę

kto gra na tym weselu, bo jak disco polo na full to i tak nic nie czuć

Zrób próbki przed zakupem, serio, dekant 5 ml Paradoxe, J’adore, Delina i zobacz co trzyma się skóry przy tańcach

Miałam Good Girl na weselu kuzynki, ładny start, ale obcas robi ogon, trochę za głośno do kościoła, na salę ok

Nie przesadzajcie z tymi słodziakami, gość ma pachnieć dyskretnie, nie jak kram z watą cukrową, cytrus z piżmem i koniec

Miss Dior Blooming Bouquet to ładny bukiet piwonii, ale trwałość 3–4h, zależna od skóry. Lepsza stabilność: Mon Guerlain EDT, lawenda z wanilią, kobieco, nie gryzie przy upale, sillage umiarkowany, na zdjęciach daje świeżość

1 polubienie

Polecam Chloe Nomade Naturelle, suszone owoce z mechową bazą, elegancja bez duszenia, trzyma mi 7h

Daisy Marc Jacobs jak chcesz bezpiecznie i lekko, nikt nie krzyczy

perfumy na wesele wybieram po sukience, do pastelowej pięknie siada Iris Poudre vibe, czyli Infusion d’Iris jak pisał @perfumeflanker_pl, czysto i wytwornie

Alien od Muglera robi robotę, ale uważaj, to bestia, jeden psik za dużo i wujek będzie narzekał

paradoxe u mnie znika po 2h, serio, może mam suchą skóre, nie wiem, ale zapach świetny

Na parkiecie i tak liczy się projekcja, mgiełki nie przetrwają dwóch kółek walczyka, bierz coś z jajem, ale nie skandal

Z perspektywy kolekcjonera: jako gość celuj w kompozycje transparentne z czystą bazą, żeby nie wchodzić w konflikt z bukietem panny młodej. Idealne profile: cytrus-kwiat-piżmo (Eau des Merveilles Bleue, choć unisex), róża-liczi-piżmo (Delina La Rosée), białe kwiaty-miód (Elie Saab EDT). Dwa psiki max, nadgarstek i kark. Unikaj heavy gourmande po deserze, bo miesza się z zapachem sali

Mon Paris Floral może być, słodkawa truskawka z piwonią, nie przytłacza, partner nie kicha