Hej, szukam perfum dla 18 letniej córki na jej studniówkę, zimowy klimat, elegancka sukienka, woli świeżo kwiatowe niż ciężkie słodziaki, żeby trwały do rana ale nie dusiły, budżet do 400 zł, co polecacie z popularnych zapachów
Delikatnie i bezpiecznie: Miss Dior Blooming Bouquet, Chloe EDP, Idole EDT od Lancome, ewentualnie Valentino Born in Roma, wszystkie dziewczęce i studniówkowe, ale testy na skórze konieczne
dzięki @peonia, jak z trwałością Chloe i Idole, córka będzie tańczyć do rana, wolimy świeżo kwiatowo niż słodko gourmand, mogę kupić małe dekanty na próbę przed zakupem flakonu
Jako pasjonat polecę testy: Chloe EDP ma mydlano różaną świeżość, 4 6 h projekcji umiarkowanej; YSL Libre EDT lżejszy, lawenda z cytrusem, bardziej młodzieżowy niż EDP; Prada Paradoxe EDP nowoczesna ambrowo piżmowa, dość trwała, nie dusi; Armani My Way EDP to biała tuberoza, bywa męcząca, wersja Floral łagodniejsza; rozważ 3 4 psiki za uszy, nadgarstki, trochę we włosy, a do kopertówki atomizer 5 ml na odświeżenie
ja bym nie szła w La Vie Est Belle, ulepek troche, męczy na parkiecie
kup dekanty 5 10 ml i sprawdź w domu przy tańcu, wychwycisz czy nosi się komfortowo, na studniówkę lepiej projekt średni, trwałość 6 8 h wystarczy, nie przesadzaj z ilością psików
miałam na swojej studniówce Idole EDP, 5 6 godzin ok, potem znikał, pomogła mgiełka do włosów i krem bez zapachu, nie dusił, chłopak też chwalił
Paradoxe to bezpieczny wybór na zimę, jasna ambra z wanilią i czystym piżmem, świetna projekcja pierwsze 2 3 godziny, potem skóra plus aura, bardzo współczesny charakter, 18 latce pasuje, flakon 30 ml do 300 zł spokojnie znajdziesz
krawat czy muszka do garnituru na ten bal
Ja polecam Mon Guerlain Bloom of Rose EDP, łagodny, elegancki, bez przesadnej słodyczy, trzyma 7 godzin na mnie, córce koleżanki też się sprawdził na studniówce
@perfumiarz79 dzięki za konkrety, Libre EDP nie będzie za poważny dla 18 latki, a My Way czy ta tuberoza nie drażni po godzinach, Paradoxe kusi bo nowoczesny, przetestujemy dziś w galerii
Chloe EDP projekt ma delikatny, piękny ale intymny, Idole wyraźniejszy, Libre EDT bardziej świeży niż EDP, na całonocny bal dałabym 4 psiki max i wzięła mini atomizer
Jadore EDT jest śliczne i lekkie, ale może być za kruche zimą
Unikaj Idole Nectar, karmelowo popcornowa słodycz, na parkiecie potrafi ciążyć, klasyczne Idole albo Aura zależnie od skóry, do sukienki wieczorowej i tak lepsze będą świeże białe kwiaty
nie dawaj za dużo, 8 psików i będzie chmura jak w cukierni
Pod krem bez zapachu psikasz i trzyma dłużej, pro tip
daj jej wybrać na nosie, serio, pamięta się zapachy z balu
@peonia @perfumiarz79 dzięki wszystkim, bierzemy dziś dekanty Paradoxe, Libre EDT i Chloe do przetestowania na parkiecie, potem z córką wybierzemy flakon, daliście mega pomoc i spokój