Oriflame czy Avon lepsze perfumy

Które perfumy lepsze waszym zdaniem: Oriflame czy Avon, pod kątem trwałości, projekcji i opłacalności na promocjach, szczególnie męskie świeżaki i kobiece kwiatowe, co polecacie?

49 polubień

U mnie Avon wygrywa trwałością, Attraction i Far Away siedzą długo, Oriflame ładniejsze otwarcia, ale szybciej znika, za to ceny obu regularnie do wyrwania

13 polubień

dzięki @beata_1984, a co z męskimi, np Eclat albo Avon Black Suede, jak z projekcją w biurze i czy nie męczą po godzinie?

10 polubień

Sprzedaję próbki, statystycznie Avon ma mocniejsze bazy i lepiej trzyma na ubraniach, Oriflame częściej zmienia formuły, ale bywa przyjemniejszy w nosie przez pierwsze 2h

13 polubień

Avon ma sporo słodkich hitów, ale ja biorę Oriflame Love Potion na wieczór, projektuje blisko skóry, elegancko, do pracy ok bez duszenia

2 polubienia

Technicznie: większość Avon to EDT/EDP z wyraźną bazą ambrowo-piżmową i dawką ISO E, co daje projekcję i trzymanie; Oriflame częściej idzie w lżejsze cytrusy/kwiaty z mniejszą saturacją olejków, reformulacje po IFRA odchudziły oba, ale na tkaninach Avon wygrywa

13 polubień

u mnie avon szału nie robi, Alfy sport czy jak to, pachnie ładnie ale po treningu nic nie czuć, może mam nos zmęczony

6 polubień

Dla mnie Oriflame Giordani Gold to klasyk na co dzień, łagodny, kobiecy, nie gryzie współpracowników, Avon trwalszy, ale często zbyt słodki

3 polubienia

Panowie, Avon Elite Gentleman to solidne biurowe drewno, 6h daje radę, z Oriflame lubię Possess Man, ale krócej, bardziej na wiosnę

12 polubień

Mnie uczulają niektóre Avony, za mocne piżmo, Oriflame łagodniejsze, więc zależy od skóry i alergii, testuj na nadgarstku

3 polubienia

Kupuję katalogowo od lat, Avon częściej trzyma parametry między partiami, Oriflame bywa loterią, ale jak trafisz świeży batch, to jest pięknie

11 polubień

W cenie do 70 zł za 50 ml, Avon daje więcej projekcji, Oriflame wygrywa flakonami i komfortem noszenia, zależy czy chcesz komplementy czy spokój

12 polubień

Avon na zimę, Oriflame na lato, proste i działa u mnie

3 polubienia

Student budżet: biorę Avony na promo 2 za 1, mocniejsze, a do plecaka wrzucam mini Oriflame na dopsiki w ciągu dnia

14 polubień

Porównując składy, Avon częściej ma aromachemiki wzmacniające ogon, np. Cashmeran, Galaxolide, Oriflame bardziej naturalny vibe, ale mniej nasycony, więc formuły mniej in-your-face, co nie znaczy słabsze, tylko subtelniejsze

3 polubienia

Nie zgodzę się, mój Oriflame So Fever potrafi przypiec projekcją, aż koleżanka z open space marudziła, więc to nie zawsze delikates

11 polubień

Z męskich Oriflame Ascendant to fajny aromatyczny fougère, ale Avony z linii Elite lepiej siadają na jesień, bardziej drzewne, lepszy ogon

7 polubień

Mam wrażliwy nos, tylko Oriflame mnie nie męczy, Avon zostawiam na wieczór, bo w pracy za ciężko

5 polubień

Chemia skóry robi swoje, na córce Avon bombka, na mnie znika, za to Oriflame trzyma zaskakująco długo mimo prysznica po siłowni

2 polubienia

szczerze, oba to budżetówki i nie ma co porównywać do niszy, ale za stówkę lepiej pachnieć Avonem niż dezem z drogerii

7 polubień