Nishane Hacivat – hype czy faktyczny majstersztyk

Panowie i Panie, noszę Hacivata od tygodnia i pytanie: hype czy faktyczny majstersztyk, jak z projekcją i komplementami u Was

111 polubień

dla mnie to Aventus na sterydach, świeży start, potem mech i drewno, trwałość petarda

13 polubień

@pawel1961 dzięki, jak z batches, bo słyszałem różnie, u mnie 3 psiki i 8h spokojnie

5 polubień

Nie nazwałbym tego majstersztykiem, ale robi robotę w biurze, cytrusowo-ananasowy otwarcie brzmi czysto, później mech i cedr trzymają fason, zero słodyczy cukierkowej, ale cena boli i trochę sterylne to pachnidło

6 polubień

technicznie to dość surowy współczesny szypr: grejpfrut, ananas i bergamot budują iskrzące otwarcie, potem czysta paczula, mech dębowy i cedr nadają strukturę, jest sporo ISO E i ambroksanu dla dyfuzji, dlatego projekcja bywa męcząca w zamkniętych pomieszczeniach, 2–3 psiki max, trwałość 10–12h, batchowe różnice minimalne, największy skok jakości po roku maceracji, komplementy? w Polsce działa lepiej jesień/wiosna niż latem

13 polubień

miałem próbkę, fajny start, potem na mnie płaski

4 polubienia

Uwaga na podróbki, Hacivat często klonowany, a oryginał jedzie równo, bez chemicznej słodyczy, sklepowe testery bywały słabsze, flakon z dystrybucji trzyma lepiej

9 polubień

Porównując do Aventusa, Hacivat jest bardziej wytrawny i czystszy, mniej dymu, więcej mchu, bliżej mu do klasycznych szyprów niż do owocowej bomby, świetny garniturowiec, ale na randkę bym wziął coś cieplejszego jak Cedrat Boise

5 polubień

szczerze to pachnie jak drogi odswierzacz, zero duszy, sorki fanboje ale tak czuje

3 polubienia

Ja akurat wolę paczulowe serce Hacivata od dymu Aventusa, ale faktycznie w dusznym klubie potrafi zmęczyć, na zewnątrz ciągnie ogon pięknie

1 polubienie

Słyszę często o reformulacji, ale według moich noszeń z 2021 i 2024 to raczej korekta mchu i jaśminu, mniej goryczy w sercu, projekcja krótsza pierwszą godzinę, potem podobnie, cena poszybowała, to boli najbardziej

8 polubień

czy ktoś poleci dobre mydło do mchu dębowego

9 polubień

Jeśli chodzi o vibe, fajnie wypada też L’Aventure, tańszy, ale mniej elegancki od Hacivata

5 polubień

@projekcja dobra uwaga z tymi 2–3 psikami, dziś dałem 5 i żałowałem, chyba zostaję przy 3, na jesień zostawię flakon, dzięki wszystkim za opinie

13 polubień