najtrwalsze perfumy unisex

Cześć, szukam najtrwalszych perfum unisex na suchą skórę; chcę projekcję do biura i zimą, 10+ godzin, poproszę konkretne typy, koncentracje i jak pachną po kilku godzinach

8 polubień

Na trwałość: Amouage Interlude 53 Extrait trzyma 14h+, BR540 Extrait 10–12h, Nishane Hacivat 9–11h, Rasasi La Yuqawam 12h; unisex noszalność, ale sprawdź na skórze, ambroksan bywa kapryśny

@nose_nose_pl dzięki, a jak z projekcją w pierwszych 2 godzinach, czy Interlude 53 nie zabija w biurze, bo mam małą przestrzeń

1 polubienie

Interlude 53 to gęsty ekstrakt z kadzidłem i ambrą, potężny przez 2–3h, potem bliżej skóry; do biura lepszy BDK Gris Charnel Extrait albo MFK Gentle Fluidity Gold, oba 8–10h, projekcja umiarkowana, dużo ISO E i ambroksanu, testuj atomizerem

1 polubienie

U mnie najdłużej siedzi Escentric Molecules 01, 12 godzin

2 polubienia

Interlude 53 w biurze to przewinienie, w open space wisi jak dym kadzidła; wybierz coś czystszego: Xerjoff Naxos bywa unisex, 10h, ale słodko, ostrożnie z liczbą psików

1 polubienie

Montale Intense Cafe unisex? trzyma mega, czasem do prania

Jeśli szukasz trwałości, patrz na ekstrakty i bazy: ambra, labdanum, oud, paczula; np. Ajmal Amber Wood trzyma 12h, Bortnikoff Oud Monarch 10h+, ale drogi; z tańszych Al Haramain Amber Oud Gold ma świetny ogon i projekcję

Z cukrasków unisex Angels’ Share trzyma u mnie 8h, ale to bliżej skóry po 3h; bardziej pancerny jest Initio Side Effect, lecz głośny, nie każdemu w biurze podejdzie

u mnie tani hit to Lattafa Raghba Wood Intense, siedzi cały dzień

Stare formulacje trwalsze, ale z unisexów polecam Comme des Garçons 2, metaliczny atrament 9h, oraz Dior Eau Noire niestety nie do dostania, ale trwał jak diabli

MFK Gentle Fluidity Silver na mnie 6h, na chłopaku 12h, chemia skóry robi swoje

2 polubienia

Do biura świetny jest Lalique Encre Noire, niektórym unisex, 8–9h na swetrze, czysta wetyweria, zero słodyczy, nikt nie marudzi i projekcja umiarkowana

1 polubienie

Nie znoszę BR540, pachnie aptecznie, ale fakt, długo siedzi i ludzie pytają

3 polubienia

rasasi zebra mi koszulę, serio prałem dwa razy

2 polubienia

Polecam Mancera Cedrat Boise, unisex w stronę świeżaka, 8h na mojej skórze, na ubraniu dłużej, bezpieczny do biura, nie dusi

1 polubienie

Sprawdź też BeauFort Fathom V, potwór trwałości, choć to bardziej nisza i ciemno-zielono

Initio Oud for Greatness pachnie poważnie, trzyma mi do rana, ale to już nie biuro

Z tanich unisex, Bentley For Men Intense bywa noszony przez kobiety, 10–12h, kadzidło i rum, ale mocny, daj jeden psik max do pracy

1 polubienie

najdłużej czuję Molecule 01 + Patchouli, kosmos na kurtce