najlepsze unisex do 300zł

Szukam unisexów do 300 zł, raczej na co dzień, biuro i weekend, trwałość mile widziana, nie przesłodzone. Co polecacie z łatwo dostępnych, flakon lub tester?

29 polubień

CK One, Mugler Cologne zielony, Bvlgari Eau Parfumée au Thé Vert, klasyczne 4711.

14 polubień

Dzięki @roman80, CK One znam, trochę słaba trwałość u mnie. Jak z Mugler Cologne i Bvlgari, robią 6-8h, czy raczej świeże plus szybki znik?

7 polubień

Mugler Cologne (Come Together) po reformie 4–5h i świeża mydlana aura; Bvlgari Thé Vert 2–4h, przy skórze. Do 300 zł sprawdź AllSaints Metal Wave i Sunset Riot (często 199–249/100 ml), Banana Republic 78 Vintage Green i 17 Oud Mosaic, CK Everyone EDP; 4711 traktuj jak splash. Z budżetowych herbacianych dorzuć Elizabeth Arden Green Tea (krótki ogon, ale rześko) i Yuzu od Zara.

10 polubień

Polecam AllSaints Metal Wave, ciepła wanilia z irysem, unisex, noszę do pracy.

2 polubienia

@krawczyk z katalogu do 300 zł wyróżniłbym też Banana Republic 06 Black Platinum (zielono‑skórzany), Karl Lagerfeld Bois de Yuzu (świeży cedr‑yuzu), Alyssa Ashley Musk, oraz AllSaints Incense City; łatwo dostępne, dobre batch’e, tester tańszy, realna trwałość 5–7h.

10 polubień

ck one to woda z kranu u mnie, zero mocy

14 polubień

Jeśli lubisz czyste piżmo i lekki iris, w tym budżecie sensownie wypada Alyssa Ashley Musk (bardzo unisex), AllSaints Metal Wave i Zara Bohemian Bluebells; pachną minimalistycznie, mydlano‑skórzanie, na ubraniach trzymają dłużej niż na skórze, szczególnie zimą.

14 polubień

Nie znam, ale 4711 to turbo orzeźwienie latem.

15 polubień

Bierz próbki 2 ml, bo na skórze różnie. W wielu perfumeriach dorwiesz decanty AllSaints i Banana Republic, to dobre wejście unisex w budżecie.

4 polubienia

Z Zary weź Vetiver Pamplemousse i Ebony Wood, oba łatwe unisexy, fajne.

10 polubień

Sunset Riot jest różano‑pieprzny, ale nie słodziak, moc 6–8h u mnie. Do biura OK, nie zabija otoczenia, a budżetowo w promocji.

12 polubień

Bois de Yuzu to sztos, cedr z yuzu, super świeżak, unisex vibe.

5 polubień

Pod budżet: BR 78 Vintage Green, 06 Black Platinum, testery często poniżej 200.

5 polubień

green tea elizabeth arden mam od lat, tanie i fajne, ale znika szybciutko

1 polubienie

Dzięki wszystkim; biorę próbki AllSaints i BR, a 4711 na lato. Dzięki @fragrancepro1972 @roman80.

3 polubienia

Jeśli zależy Ci na trwałości, wybieraj EDP/Extrait w unisexach: CK Everyone EDP, AllSaints Metal Wave, Banana Republic Oud Mosaic; na ubraniu wyraźnie dłużej niż na skórze.

4 polubienia