najlepsze perfumy z drogerii do 100zł

Siema, jakie macie typy na najlepsze perfumy z drogerii do 100zł? Szukam czegoś na co dzień do pracy i na siłkę, najlepiej męskie albo unisex, z normalną trwałością i bez totalnej chemii, Rossmann/Hebe mile widziane

2 polubienia

Jaguar Classic Black, Antonio Banderas Blue Seduction i Beckham Instinct w promo mieszczą się w stówie

Dzięki @probnik, jak z trwałością Blue Seduction i Instinct, dają radę te 4 godziny?

Blue Seduction to świeży aquatyczny miks melona, mięty, nut wodnych i lekkiego piżma; na skórze 3–5 h, projekcja umiarkowana przez pierwsze 60–90 min, świetny na lato. Instinct bardziej aromatyczno‑korzenny z pieprzem i paczulą, 4–6 h przy dwóch porządnych psikach z krótkiego dystansu. Jaguar Classic Black to tonka, zielone jabłko, lekka wanilia, wieczorowy casual, 5–7 h na ubraniu. W Rossmann często 75 ml łapiesz za 89–99 zł

u mnie Nautica Voyage trzyma 4h, za grosze

Damskie do 100zł: Naomi Campbell Cat Deluxe, Christina Aguilera By Night, Green Tea Elizabeth Arden na lato, wszystkie często w promocjach w Hebe i pachną bardzo kobieco

Voyage ma partię 21xxx bardziej zieloną i wodną, różni się minimalnie od starszych, ale dalej daje czystą świeżość; 5–6 psików na t‑shirt i masz 4–5 h aury, w Super‑Pharm bywa po 59 zł

1 polubienie

instinct spoko do biura, nie krzyczy, ale po 3h znika u mnie totalnie

2 polubienia

Jak dorwiesz Azzaro Chrome 30 ml za 99 zł to bierz, świeży metaliczny cytrus, w Rossmann czasem w koszach, Cool Water też bywa za stówkę

Bruno Banani Man robi robotę na randkę, słodkawy ale nie męczy, cena śmieszna

Christina Aguilera Signature ma fajny ogon w pierwszej godzinie, budżetowa i sexy

Nie demonizujcie tanich, Cuba Gold pachnie ciepło jak Le Male light, Jovan Musk klasyk po prysznic, za 100 zł masz dwa flakony i spokój

Mexx Black ma cytrusy i kardamon, bardzo biurowy, 3–4 h na skórze, na koszuli dłużej, a często stoi za 49–79 zł

Dzięki @perfumiarz_legnica, a Jaguar nie będzie za słodki na dzień? Blue Seduction nie wali plastikiem, bo mam alergię na tanie aquy

Beckham Homme ma więcej cytrusa niż Instinct, na lato lepszy, trwałość podobna

kiedyś to się psikało Brutalem i było git, teraz biorę Cool Water 40 ml w promo i starcza na 3 miesiące, tani ale dalej elegancki

Na wieczór do 100 zł polecam Naomi Campbell At Night, słodkie owoce z wanilią, na mojej skórze 5h, często widuję za 49–69 zł

hebe ma weekendy -55% na drugą, warto polować

Jeśli liczysz trwałość, smaruj nadgarstek kremem bezzapachowym i psikasz po 10 minutach, u mnie Blue Seduction skacze z 3 h do prawie 5, a Chrome na koszuli daje tło nawet następnego dnia

Nie bierz nic z Adidas jeśli chcesz trwałość, pachnie jak żel pod prysznic i po godzinie znika