Szukam prezentu dla żony, budżet max 150zł. Co polecacie uniwersalnego na dzień, żeby było trwałe i nie męczyło? Sklepy typu Rossmann/Hebe lub internet.
Do 150zł sprawdzone: Davidoff Cool Water Woman (często ~119), Elizabeth Arden 5th Avenue (~70), Zara Red Vanilla/Rose Gourmand (~79), La Rive Queen of Life lub In Flames (~40). Kupisz w Rossmann, Hebe, czasem Notino.
Dzięki @perfumowana36, a jak z trwałością Zary vs Cool Water? Żona nie lubi jak znika po godzinie, raczej słodko-kwiatowe, ale bez duszenia.
Cool Water Woman to świeże zielone kwiaty, projekcja umiarkowana, trwałość 4–6h; Zara bywa lotna (2–4h), wyjątek Rose Gourmand ~6h. Do 150zł polecam też Karl Lagerfeld Fleur de Pêcher 30 ml, oraz Lattafa Yara (słodka wanilia, 8h, online ~95).
ja lubie Bi-Es Blossom Delight, tanie a pachnie długo, serio polecam
Z mojego doświadczenia: Karl Lagerfeld Fleur de Pêcher (świetny brzoskwiniowy mus, 30 ml ~120), Moschino I Love Love 30 ml ~129, albo Mexx Black Woman do biura ~79.
Nie pakowałbym się w klony, lepiej małe oryginały: CK Eternity Woman 30 ml często 109–129 w Rossmann -55%, świeżo-kwiatowe, trwałość przyzwoita.
Dzięki @originalexpert_lodz, żona lubi słodko-waniliowe, bez plastiku. Brać Yara czy Zara Rose Gourmand? Zależy mi na trwałości i braku duszenia w biurze.
Yara to kremowa wanilia z kokosem i piżmem, projekcja średnia+, słodycz 8–10h, w cieple może przytłoczyć. Rose Gourmand to róża-wanilia-pralina, 5–7h, aura łagodniejsza. Do biura bierz Rose Gourmand lub Karl Lagerfeld; na randki Yara.
ja mam cool water od lat, latem super a cena spoko
Na promocjach -55% w Rossmann często wpada Eternity, Euphoria, 30 ml <150; w Hebe bywa Lagerfeld. Uważaj na reformulacje, testuj batch w drogerii, online bierz z odbiorem osobistym jeśli możesz.
Jeśli budżet ciśnie, to Lidl Suddenly Madame Glamour za grosze robi robotę, ewentualnie Bruno Banani Woman albo La Rive Cash na codzień.