Montblanc Explorer vs Creed Aventus porównanie

Cena za mililitr mówi sama za siebie, Aventus około 10–15 zł/ml w dużych flaszkach, Explorer 2–3 zł/ml, jeśli zaczynasz przygodę, lepiej startować od Montblanca.

1 polubienie

Pamiętam pierwsze testy Aventusa w 2012, szok jak wtedy projektował, dziś spokojniej, ale dalej elegancko; Explorer powstał wyraźnie inspirowany, czego tu nie ukrywać.

u mnie łongevity tragiczne na Aventusie, 3h i papa, Explorer robi 5h, może fake trefny trafiłem, nie znam się, ale różnica dziwna, nosy macie lepsze

Z dystrybucji: Explorer jest szeroko dostępny w sieciach i outlecie, rotacja szybka, Aventus to nisza z ograniczonymi dostawami, stąd wahania cen i batchy na rynku.

Na prezent dla syna wzięłam Explorer, nie ryzykowałam Aventusa, bo różnie pachniał na blotterach, a Montblanc był bardziej uniwersalny i czysty.

Moim zdaniem do biura Explorer, a na ważne rozmowy Aventus, bo dodaje tego czegoś, ale psiknij mniej, bo potrafi wejść przed tobą do pokoju.

Technicznie Explorer to dobre wykorzystanie akordów Givaudan, czysty ambroksan plus akigala robią nowoczesny, przestrzenny drydown, Aventus ma więcej niuansów naturalnych, przez co starzeje się piękniej na skórze.

nie lubię ananasa w perfumach, ale Aventus i tak brzmi bardziej luksusowo, Explorer ok na co dzień, jak dres i zakupy w galerii, bez szału

Dzięki wszystkim, biorę Explorer do pracy i dekant Aventusa na specjalne okazje, sprawdzę też batch w perfumerii, temat zamykam, pomogliście konkretnie.