Miss Dior vs J'adore dilema przed zakupem

Cześć, prezent dla żony: waha się między Miss Dior a J’adore, szuka elegancji do pracy i na wieczór, nie lubi ciężkiej paczuli, zależy mi na trwałości bez duszenia

120 polubień

J’adore EDP jest jaśniejsze, kwiatowo-owocowe i bez ostrej paczuli, Miss Dior 2021 to różana chypre, ładna ale bliżej skóry, do pracy bezpieczniejsze będzie J’adore

6 polubień

Dzięki @jasmin, żona lubi piwonie i róże, Miss Dior 2012 pamięta jako bardziej wytrawną, czy wersja 2021 da radę w biurze, jak z projekcją i trwałością

14 polubień

Porównanie z testów: Miss Dior EDP 2021 to aksamitna róża z delikatnym paczulowym szkieletem, piwonia i piżma, projekcja umiarkowana, trwałość 6-8 h na nawilżonej skórze; J’adore EDP jest świetlisty (ylang, jaśmin, gruszka), niesie się czyściej i zwykle 7-9 h, sillage umiarkowany+. Do biura bierz J’adore EDP, na randki Miss Dior; testuj na skórze, atomizer 2-3 psiki, krem pod spód pomaga

6 polubień

u mnie J’adore trzyma do wieczora, Miss Dior znika szybciutko, może mam nos ślepy albo batch inny, ale żona mówi że J’adore bardziej classy

13 polubień

J’adore ma złote, eleganckie wrażenie, czystość po szamponie, Miss Dior to różowa kokardka, słodsza i bardziej dziewczęca; do korpo J’adore, na weekend piknikowy Miss Dior

15 polubień

Miss Dior ma już paczulę w tle, bardzo grzeczną, więc jeśli paczula straszyła kiedyś to teraz spokojnie, nic nie gryzie

13 polubień

Uwaga na reformy: wersje sprzed 2017 to inna bajka, aktualna Miss Dior 2021 jest lżejsza i bardziej kwiatowa, sprawdzaj batch i testuj w ruchu, bo na papierku bywa myląca

1 polubienie

Kody partii Diora są na spodzie pudełka i flakonu, ale w tych liniach różnice zapachu między batchami są minimalne; większy wpływ ma świeżość sklepu i skóra, J’adore Parfum d’eau jest najdelikatniejsze

12 polubień

za J’adore, zawsze mam komplementy od kolegów z biura, serio

1 polubienie

U mnie J’adore to złota klasyka, Miss Dior bywa cukierkowa i znika po 4h, ale na mojej mamie trzyma dłużej, skóra robi różnicę

9 polubień

no i znowu panowie doradzają damskie perfumy, a potem zonie nie pasi, weź próbki i nie kombinuj

12 polubień

@perfumemusk_pl dzięki, a jak oceniasz J’adore Infinissime vs zwykłe EDP, czy do biura za głośne, myślałem też o zestawie z mini, budżet raczej bez limitu

6 polubień

Infinissime ma tuberozę i jaśmin na sterydach, piękne ale bywa ekspansywne; do pracy bierz EDP albo Parfum d’eau, Infinissime zostaw na wieczór i chłodniejsze dni

10 polubień

Miss Dior w zimie mi ginie po godzinie, w cieple otwiera się ładnie i trzyma lepiej, więc sezon też robi robotę, serio

7 polubień

J’adore bywa dla mnie zbyt perfumowo-czyste, Miss Dior bardziej przytulna i kobieca, ale trwałość średnia, więc noś w torebce atomizer i dopsikuj po przerwie obiadowej

11 polubień

Zrób jak pisał @perfumemusk_pl i weź set: 50 ml J’adore EDP do pracy, mini Miss Dior na test, zawsze możesz dokupić większą, nie ma stresu

1 polubienie

Dzięki wszystkim, biorę J’adore EDP do pracy i mini Miss Dior na weekend, @jasmin i @perfumemusk_pl pomogliście najbardziej, jak coś dam update po testach

3 polubienia