Czy La Vie Est Belle to hit czy kicz waszym zdaniem? Lubię słodycze, ale boję się że pachnie jak wszędzie. Jak z trwałością, projekcją i czy dziś jeszcze warto?
Hit dla mnie, komfortowy gourmand z irysem, trzyma cały dzień i zbiera komplementy
Dzięki @dorotawojcik, brzmi zachęcająco, a nie męczy po godzinie? jestem wrażliwa na słodycz
To zależy od skóry, ale LVEB EDP to gourmand patchouli-praline z irysem; projekcja mocna pierwsze 3h, potem blisko. Testuj też Intensement i L’Eclat
kicz, wszędzie to czuję w tramwaju i w pracy, zero oryginalności, słodkie kakao z plastikiem
moja sygnatura od lat, mężczyźni pytają co to, zimą otula jak koc, latem psikam mniej i też gra
Stare batche 2013–2016 miały tłuściejszą pralinkę i ziemiste patchouli, po reformie lżejsze, bardziej musujące, mniej trwa na skórze i szalach
Z perspektywy sklepu to pewniak prezentowy; panowie biorą w ciemno. Najlepiej schodzi EDP 50 ml, ale Eclat ma lepszą projekcję w sali
kicz total, ale i tak mam, bo słodkie to życie
Technicznie to akord irysa z waniliowo-pralinowym tłem i clean patchouli; dlatego jest i pudrowo, i gourmand, stąd tłumy i rozpoznawalność na ulicy
na randki super, partner mówi że pachnę jak deser z różą
Kupiłem żonie na rocznicę, trzyma świetnie na swetrze, zero zwrotów, moim zdaniem hit a nie kicz
Warto pamiętać, że LVEB to struktura iris-gourmand oparta na syntetycznym irysie (ionony, irone traces), dużej dawce etylowymaltolu i frakcji patchouli, z czarną porzeczką i gruszką w otwarciu; projekcja silna dzięki ambrowym bazom. Reformulacje po 2018 złagodziły patchouli pod IFRA, stąd wrażenie lżejszej bazy. Dla komfortu polecam mniejszą aplikację i spryskanie garderoby
Dzięki @tester_lublin i @rareiris_pl, super konkrety, spróbuję mniej psikać i obadam Eclat w perfumerii, może będzie lżej i czyściej
serio, ja psikam dwa razy max, inaczej muli, ale zimą sztosik
Zgadzam się trochę z @nowakowski, jest wszędobylski, ale żonie i tak pasuje, bo jest ciepły, miły, bez zadziorów
u mnie to zapach żony z okresu kiedy dzieci były małe, dla mnie hit emocjonalny, choć teraz wybiera coś lżejszego
mnie boli głowa po 30 minutach, zero powietrza, wolę delikatne kwiaty typu Chance Eau Tendre
Jeśli za słodko, sprawdź L’Eclat (bardziej świetlisty, mniej praliny) albo Intensement, który jest malinowy i różany, ale też daje kopa zimą
prezentowo bezpieczne, ale nie kupuj w ciemno, zawsze na nadgarstek i spacer po galerii