Hej, czy ktoś jeszcze ma Katy Perry Indie w 2025? Szukam flaszki lub odlewek, ciekawi mnie trwałość, projekcja i czy są różnice batchy.
Mam 50 ml, pachnie kremowo-muskowo z lekkim kokosem, trwałość 4-5h, kupione na Vinted, raczej delikatne.
@karolina1986 dzięki! Wiesz może czy były jakieś reformulacje po 2021? I czy ta z paskami na korku to inna wersja, made in Spain?
Indi/Indie miało kilka partii: pierwsze Coty USA bardziej suche i mroźne muski, późniejsze Hiszpania łagodniejsze, kremowe, z odrobiną waniliny i cashmeranu; projekcja bliska skóry, trwałość 5–7h na tkaninie, na skórze różnie zależnie od nawilżenia.
W piramidzie jest sporo białych piżm i mleczna nuta, dlatego nie każdemu projektuje; polecam psik na włosy i szalik, plus krem bezzapachowy pod spód, wtedy trzyma.
u mnie trwałość lipa, 3h max, kupione z Allegro, może fejk ale raczej nie
Kupiłam córce, pachnie czysto po praniu, idealne do pracy, nie męczy.
Nie demonizowałbym reformulacji, raczej różnice partii i świeżości; Indie potrafi płasko brzmieć, jeśli atomizer leci mgiełką, warto psiknąć mocniej punktowo, wtedy serce wyraźniejsze i mniej kredowe, bardziej kremowe.
W Rossmannie już dawno nie widziałam, ostatnio poluję na odlewkę na grupach.
Sprawdź Hebe online, był chwilowy drop w maju, poszło w godzinę, ceny około 79 zł.
Testowałem z próbki, raczej skóra blisko, ale ładne, bez słodkiej tandety; porównałbym do Clean Skin z odrobinką kokosa i mleka.
Potwierdzam różnice: batch z końcówką 8K i 9A (Coty US) daje bardziej mineralne, izonowe wrażenie, projekcja do 1h, potem skóra; partie 1H/2J z Hiszpanii są krąglejsze, więcej lactonów, cashmeran, mniej aldehydów. IFRA 51 ograniczyła nitromuski i tonalid, stąd wrażenie delikatności. Szukaj zestawów gift z mini lotionem, często lepiej zachowane magazynowo.
dla mnie meh, wolę Indi Visible, tu za mało się dzieje
Mam butlę z TK Maxx, Made in Spain, trzyma około 6h na swetrze; na skórze gorzej, ale za tę kasę spoko.
Mogę odlać 10 ml z mojej, pisz priv, świeża partia z marca 2024.
Dorzuć jedną chmurę na bawełnianą koszulkę, druga na szalik, na skórę krem Nivea Soft; w ten sposób wydłużam Indie do 7h, a dalej czuć piżma przy ruchu.
czy Indie nie zostało wycofane wszedzie? nie widzę w drogeriach
Wycofane w sieciówkach, ale hurtownie czasem wypuszczają palety; uważajcie na puste flakony po refilach, sprawdzajcie atomizer i folię heat-shrink, Indie rzadko ma krzywe nadruki na pudełku i z tyłu.
Żonie pasuje bardzo, mówi że to biurowe i spokojne, nie gryzie, a ja czuję mleczko kokosowe.
Na wiosnę super, zimą znika mi szybciej, latem bywa mdła.