Iso E i cashmeran jako solistyczny koncept – warte uwagi?

Testuję ostatnio Molecule 01 i 05; zastanawia mnie, czy Iso E i cashmeran solo mają sens poza layeringiem? Trzyma to na skórze, daje projekcję, czy placebo?

80 polubień

u mnie M01 czasem znika po 10 minutach, czasem dudni cały dzień; to loteria i nos się męczy, warstwuj z cytrusem

1 polubienie

Dzięki @lukasz_1992, a z jakim cytrusem najlepiej, bardziej neroli czy coś kwaśniejszego typu bergamotka? I czy psikać obficie, czy raczej 1–2 strzały?

12 polubień

Bierz bergamotkę albo cedrat, Iso E lubi świeże otwarcie; 2–3 chmury z dystansu, nie z bliska, bo przytępi nos

11 polubień

Jako solisty działają, ale trzeba rozumieć materiał: Iso E Super to suchy, cedrowy, ambery diifusor z efektem wtapiania, próg percepcji jest różny i następuje szybką adaptacja; cashmeran jest bardziej musująco-papierowy, ciepły, z pieprzem i odrobiną owocowego nyansu, tworzy miękki kokon. Samotnie dają aurę, mniej historii. Aplikacja: 4–6 psików na ubranie i kark, layering z różą, kadzidłem, cytrusem lub irysem robi robotę

13 polubień

M01 u mnie super na swetrze, skóra zjada szybko, ale facet w pracy pytał co tak ładnie pachnie, więc coś tam jednak niesie po pomieszczeniu

2 polubienia

Z projekcją jest tak, że oba budują raczej obłok blisko ciała, ale Iso E potrafi nagle wyskoczyć z powiewem. Warto psikać na włosy i szal, cashmeran trzyma na włóknach znacznie dłużej niż na skórze

11 polubień

cashmeran solo to dla mnie kocyk i ciepła herbata, miło

2 polubienia

Próbki brałem z Parfumdreams, test ślepy: znajomi czuli M01 po godzinie jako czyste drewno z powietrzem, ja nic, więc anosmia to realny temat przy zakupie w ciemno

15 polubień

Iso E solo brzmi jak szafa z Ikei, bez duszy, pass

11 polubień

Dzięki @perfumiarz69, to mi rozjaśnia; spróbuję z różą i kadzidłem, masz może konkret: Montale Black Aoud + M01, czy coś lżejszego typu Tea Rose?

3 polubienia

ja tam wolę ambroksan solo, Not a Perfume robi robotę, iso mnie drapie w nos, cashmeran meh, ale co kto lubi

10 polubień

U mnie Iso E potrafi wywołać lekki ból głowy, więc psikam w nadgarstki tylko 1 raz, za to cashmeran na sweter super, miękko i przytulnie, bez dramatu

15 polubień

W cenie niszy wolę już pełną kompozycję, nie molekułę

13 polubień

Weź zestaw próbek Escentric, dwa wieczory testów i wiesz czy gra

11 polubień

Fajny miks: 2 psiki M01 na kark, po minucie kadzidlany klasyk, typu Avignon; z cashmeranem podkładam wanilię, robi się cozy bez ulepu i trzyma dłużej

7 polubień

U mnie komplementy na M01 lecą głównie w ruchu, ktoś czuje smugę i pyta, stojąc blisko znika efekt. Cashmeran za to zbiera plusy od żony przy Netflixie, bo pachnę jak miękki koc, nie jak perfumeria

9 polubień

nie czuję M01 wcale, serio, jak woda po goleniu

12 polubień

dla mnie to kit marketingowy, płacisz za powietrze i buzz, sory

3 polubienia

Dość ważne: Iso E to mieszanina izomerów, różne partie mogą grać bardziej cedrowo lub ambrowo; cashmeran bywa metaliczny na suchej skórze. Podkład balsamowy (bezzapachowy) zwiększa dyfuzję, a aplikacja na bawełnę stabilizuje odbiór w ciągu dnia

1 polubienie