ile ml zużywacie miesięcznie? liczysz czy freestyle

Zastanawiam się ile realnie zużywacie miesięcznie, liczycie ml i psiki, czy freestyle i butelka leci jak popadnie, jak to u was?

1 polubienie

Nie liczę, nos robi swoje, pewnie około 5 ml, zależy od pogody i pracy.

Dzięki, @jerzy90, 5 ml brzmi sensownie, ciekawi mnie ile to w psikach dziennie, macie jakieś patenty na kontrolę zużycia w kolekcji?

Licząc technicznie: standardowy atomizer wypuszcza ok. 0.08–0.12 ml na psik, więc przy 6–8 psikach dziennie wychodzi 0.6–0.9 ml na dobę w intensywnych okresach, normalnie 0.3–0.5. Miesięcznie mam od 8 do 12 ml, gdy rotuję 4–5 flakonów. Notuję w arkuszu i ważę flakony co tydzień, bo masa mówi prawdę. Uwaga na odparowywanie i lekkie atomy, trzymaj w chłodzie, mniej światła.

u mnie freestyle, raz idzie pół dekant, raz nic, nie chce mi się liczyć

Zwróć uwagę, że wydajność atomizerów różni się między markami i rocznikami, starsze Diory potrafią pluć 0.14 ml, a nowsze 0.09. Ja liczę tygodniowo, średnio 10 ml, ale przy testach batchy potrafię wyjechać 20.

Ludzie serio ważą flakony? Dajcie spokój, to ma pachnieć a nie excela robić

Ja liczę z grubsza, 4 psiki rano, 2 wieczorem, atomizer 0.1 ml, więc koło 18 ml miesięcznie, ale mieszam dekanty i flakony.

ja psiknę dwa trzy dziennie, nie licze

Mierzyłem strzykawką laboratoryjną i licznikiem psików, standard 0.10 ml, niszowe 0.07, Montale 0.12. Rotacja 10 flaszek daje mi 6–9 ml na miesiąc per butelka w zależności od pogody i skóry

Freestyle, ale zimą idzie więcej, jakieś 10 ml, latem połowa tego.

Policz sobie też powierzchnię aplikacji, bo dwa psiki pod koszulę to nie to samo co osiem na kark i nadgarstki. Moje zużycie 12–15 ml, ale przy testach formuł w tydzień znika 5.

1 polubienie

u mnie różnie, czasem ciśniesz flaszkę jak głupi, czasem tydzień jeden zapach

Nie liczę, mam szkicownik testów i piszę tylko wrażenia, bez ml, bo to dla mnie zabawa

Słodkie wanilie są gęste, 3 psiki robią robotę, więc schodzi mi mało, średnio 6–8 ml miesięcznie, więcej zimą w mrozy.

Zamiast liczyć, noście z przyjemnością, cyferki nic nie poprawią projekcji serio wcale

Ja liczę, mam arkusz, wpisuję liczbę psików i co tydzień ważę, wychodzi mi stabilne 14 ml miesięcznie przy 7 psikach dziennie i dwóch rotacjach.

Dzięki wszystkim, @adamwisniewski jakiej wagi używasz do flakonów i czy tarujesz z nakrętką, zastanawiam się czy warto się bawić aż tak

Freestyle, ale odkąd trzymam w kartonach i chłodzie, odparowywanie spadło, flaszki dłużej żyją.