Szukam najlepszej z serii Un Jardin, co dziś bierzecie i czemu?
Jeśli chcesz czystej esencji Elleny, Un Jardin sur le Nil to zielone mango, grejpfrut, liść pomidora, lotos i przejrzyste piżma; En Méditerranée daje figę z mlecznym sokiem, cyprys i cedr; Après la Mousson to melon z kardamonem i pieprzem, kontrowersyjnie wodnisty; Sur le Toit jabłko i trawa; Le Jardin de Monsieur Li jaśminowa herbata; À Cythère cytrusy z immortelą i sianem; na upał bierz Nil, na cień Méditerranée
Dzięki @perfumeflanker_pl, a jak z trwałością Nil vs Monsieur Li na skórze normalnej, bo u mnie Hermesy czasem znikają po 3h
ja tam lubie Sur le Toit, zielone jabłko i trawa, super na miasto latem
En Méditerranée to nie tylko figa; jest też ziołowy cień i słonawa skóra po słońcu, bardzo naturalny efekt, świetny na urlop; projekcja subtelna, ale zostawia ładny ślad na koszuli przez kilka godzin
Monsieur Li u mnie 5h, czysto, lekko herbaciano, zero słodyczy, lubię
Mousson jest najbardziej polaryzujący; kardamon na mokrej skórze i ten ogórkowy efekt, w upał daje ulgę, w chłodzie robi się wodniście i trochę mdło
Offtop lekki: macie gdzieś w Gdańsku testery À Cythère w 50 ml?
Brzmi ok, @kowalczyk85, Li jest biurowy, ale czy nie znika po prysznicu zbyt szybko?
W Krakowie w Hermesie i w Douglasie na Floriańskiej są wszystkie Jardiny, przetestuj Nil obok Cythère i zobacz różnicę w zieloności
Nil moim zdaniem prysznic w butelce, elegancko bez chemii, biorę
Sur le Toit startuje rześko, ale po godzinie to jabłkowa skórka jak żelki, mnie męczy, choć żonie bardzo pasuje na spacer
en méditerranée najlepszy, suchy cedr z figą i odrobiną goryczki, zero cukru, unisex idealny
Monsieur Li ma krótki ogon, ale w bazie zostaje czysta skóra, lubię do pracy
À Cythère to inny ogród; cytrusy bardziej woskowe, immortelle daje lekko słony, ziołowy, słoneczny klimat, baza ma nutę suchej trawy i minimalny miód, projekcja większa niż w Li, ale mniej świeża niż w Nil
mousson dziwny, trochę jak sałatka z kardamonem i melonem, ale na skórze żony brzmi szałowo
Sur le Toit przypomina wiosenny ogród na dachu, świeże pędy i delikatna róża, bardzo paryski klimat, ale trwałość średnia
Nil ładny, tylko za bardzo zielony dla mnie, wolę bardziej słodkie cytrusy
À Cythère ma świetną iskrę na słońcu, ale w biurze potrafi być suchy i lekko gorzki, trzeba psiknąć mniej
Po testach biorę Sur le Nil na lato, a En Méditerranée na wieczory; @perfumeflanker_pl dzięki za rozkład nut, @grazyna76 rozumiem uroki Toit, ale jabłko na mnie kwaśnieje