Frederic Malle czy tylko drogi marketing

Testuję Malle od tygodni i mam dylemat: prawdziwa jakość czy tylko drogi marketing? PoaL zachwyca, ale cena gryzie, jak uważacie, płacimy za nazwiska perfumiarzy?

Miałem Vetiver Extraordinaire, projekcja świetna, trwałość cały dzień, ale cena kosmos, kupiłem odlewki i wystarczy mi na lato tyle

Dzięki @kamil1991, u mnie VE na blotterze petarda, na skórze znika szybciej, może batch różnie, jak aplikujesz, dwa psiki czy więcej, i czy w upał też daje radę?

To nie tylko marketing; Malle to koncepcja Editions de Parfums, gdzie perfumiarz podpisuje dzieło i dostaje budżet na materiały ponad standard mainstreamu: Carnal Flower ma solidny udział absolutu tuberozy, Vetiver Extraordinaire gra Ambroxanem i wetywerią haitańską, French Lover używa iso e i przypraw, a jakość baz czuć na skórze po godzinach

u mnie Portrait of a Lady to killer różany, głowa boli po godzinie niestety

marketing jest, ale te pudełka i magnesy robią robotę

Czy damskie Malle pachną często męsko? Bo Carnal Flower na mnie brzmi dość zielono i ostro na skórze

French Lover, czyli Bois d’Orage, fajny pieprzno-iglasy klimat, ale ogon krótki u mnie, bardziej dyskretny, za tę kasę chciałbym więcej

pracuję w perfumerii w Jaworznie, FM schodzą powoli, ale jak ktoś powącha Carnal Flower to już przepadł, serio mówie

Niektórzy mówią o reformulacjach po przejęciu przez EL, ja mam Rose Tonnerre i porównywałem z Une Rose z 2014, różnice są, ale nie dramatyczne dla

u mnie Musc Ravageur po 2020 trzyma słabiej, może skóra, może batch, nie wiem niż kiedyś

Dobra, przekonaliście mnie trochę; @fragrancepro1972 dzięki za technikalia, porównam VE z Encre Noire i zobaczę, czy ta czystość bazy robi różnicę

Iris Poudre piękny, ale za bardzo puder, czuję się jak w szafie babci, zero swobody noszenia na co dzień

Marketing marketingiem, ale jakość kapsli, atomizerów i składów wygrywa z wieloma niszami; z Amouage bym porównał, Le Labo bywa droższe choć mniej spektakularne projekcyjnie czasem

Na lato Bigarade Concentree to sztos, gorzka skórka pomarańczy, niestety u mnie znika po trzech godzinach, ale zapachowo top i bardzo elegancki

Jako kolekcjoner mam siedem flakonów Malle od 2013 do 2022; różnice są subtelne, głównie w bazach i mocy, ale profil zostaje, a trwałość zwykle 6–10h, więc nie jest to puste logo, raczej kuracja jakości

carnal flower jest piękny ale męczy mnie po 2h, troche za głośny na pracę i jednak drogi

Discovery Set fajny start, 1,2 ml wystarcza na testy spokojne

są podróbki Malle na Allegro? Widziałam okazyjne ceny nowych flakonów, trochę się boję wtopić, jak rozpoznać fejk? po opakowaniu i zatyczce magnetycznej

Uważaj na fakes: kupuj u autoryzowanych, batch na pudełku i flakonie musi się zgadzać, magnes mocny, karton gruby, atomizer równy strumień; okazje z OLX/Allegro sprawdzaj tylko z odbiorem osobistym