Dior J'adore vs J'adore Infinissime

Porównujecie Dior J’adore z J’adore Infinissime? Szukam czegoś na jesień; interesuje mnie różnica w projekcji, trwałości i charakterze kwiatów, zwłaszcza jaśmin vs tuberoza.

dla mnie Infinissime głośniejsze i cieplejsze, tuberoza wyraźna; klasyk delikatniejszy, bardziej złote kwiaty

dzięki @karolina64, jak u Ciebie z trwałością na suchej skórze? u mnie klasyk około 5h i lekka mgiełka, czy Infinissime trzyma wyraźnie dłużej?

Klasyczne J’adore to jaśmin sambac, ylang-ylang i gruszka na świeżym, świetlistym tle, baza piżmowo‑drzewna; Infinissime dokłada tuberozę, kremowe sandałowce i odrobinę różowego pieprzu, przez co jest cieplejsze i bardziej ekspansywne; projekcja: J’adore 2–3 h umiarkowana, Infinissime 4–5 h wyraźna; trwałość u klientek: 6–7 h vs 8–10 h; jesień/zimniejsze wieczory sprzyjają Infinissime.

mam flakon 2022 i powiem tak: klasyk jest ładny lecz trochę mydlany na mojej skórze, Infinissime startuje ostro, ale po godzinie robi się kremowo-kwiatowe i trzyma do wieczora, trwalosc ok 8h u mnie

Infinissime za głośne do biura, klasyk bezpieczniejszy u mnie

@amber_batch_pl super opis, dzięki! brzmi jak Infinissime będzie lepsze na chłód; czy tuberoza bywa dusząca po kilku godzinach, czy raczej mięknie jak pisała @nose_rose69?

J’adore odbieram bardziej świeżo-zielono z akcentem gruszki, Infinissime ma tuberozę na kremowym sandałowcu i lepszą projekcję; jeśli drażni Cię biała kwiatowość, psikaj z dystansu na ubranie, zyskuje przestrzeń i nie dusi, szczególnie w ciepłych pomieszczeniach.