Co myślicie o Carolina Herrera Good Girl: realny hit czy tylko bad marketing i szpilka robi robotę? Proszę o szczere wrażenia, trwałość, projekcja.
Lubię, ale to cukierek z tuberozą, projekcja mocna, po 2h zostaje waniliowy ogonek
Dzięki @ewa84, mnie ta szpilka trochę odstrasza, ale skład kusi; jak z kawą i kakao, czuję je w ogóle, czy tylko słodka chmura?
Marketing agresywny, fakt, ale kompozycja nie jest byle jaka: otwarcie migdałowo-kawowe, potem tuberoza z jaśminem sambac, w bazie tonka, kakao, odrobina paczuli i drewienek; projekcja pierwsze 2–3h solidna, trwałość 7–9h na skórze, lepiej na swetrach; flanker Légère jest lżejszy, Elixir bardziej ambrowy. Supreme i Glam skręcają w owoc i brokat, ale baza podobna.
ja mam próbkę, słodkie ale spoko do klubu
W mojej ocenie to mainstreamowy gourmand-kwiat z porządną jakością surowców jak na półkę sieciową, tuberoza jest kremowa, nie gumowa; męczy, jeśli przesadzić, dwa psiki max, na ubraniu potrafi ciągnąć do następnego dnia
Kupuję dla flakonu, nie będę ściemniać, ale zapach też robi robotę zimą
bad marketing pełną gębą, ale dziewczynom się podoba, więc działa
na mnie tuberoza wali po głowie, muszę wietrzyć, ale koleżanka pachnie bosko i wszyscy pytają, więc może to kwestia dawki i skóry
Zwróćcie uwagę na lotność nut: kawa znika szybko, migdał trzyma serce, baza to głównie tonka z syntetycznym kakao; w porównaniu do pradziadów Herrera 212 to zupełnie inny target i inne okazje
Kupiłam w ciemno po tiktoku, nie żałuję, mąż zachwycony
Pierwsze wypusty 2016–2018 były bardziej kremowe i gęste, później czuć odchudzenie tuberozy i mniej kakao, pewnie cięcia IFRA plus koszty; nadal trzyma poziom w swojej półce, ale nie oczekujcie niszy, to ma być komplementogenny killer na wieczór, najlepiej jesień/zima, 3–4 psiki max. Na tkaninach zostaje do ranka, na skórze u mnie 8h bez problemów.
Mam Good Girl Légère, mniej cukru, bardziej krem, polecam na dzień
nie ogarniam szału, pachnie jak lodziarnia obok galerii
To nie jest zły produkt, tylko skonstruowany pod masowy gust: jasminyl acetate, lactony dają kremowość, cashmeran wygładza bazę; jeśli ktoś lubi tuberozę noszoną na słodko, trafi idealnie, jeśli szuka zieleni, uciekać
Dostaję masę komplementów, szczególnie od pań, co ciekawe, ale rzeczywiście dwa strzały wystarczą, trzy to już męczą mnie samej
u nas w sklepie schodzi jak świeże bułki
Dzięki za głosy; @polishflanker i @vintagemaster94, przekonaliście mnie, że coś tam gra poza flakonem, zrobię test nadgarstek + sweter i dam znać jak z projekcją u mnie
Mojej żonie się znudził po miesiącu, teraz woli Very Good Girl
mam legere i zwykłą, legere mniej drażni, zwykła robi wejście smoka, ale potem tylko słodycz