Britney Spears Fantasy, nadal bestseller?

Hej, czy Britney Spears Fantasy to dalej bestseller w drogeriach, czy już tylko sentyment? Jak z trwałością i projekcją nowych wypustów względem starych?

44 polubienia

U mnie dalej schodzi, koleżanki pytają co to za ciasto, słodkie ale urocze.

5 polubień

@patrycja1985 dzięki, zastanawiam się czy nie jest teraz wodnisty, masz porównanie stary vs nowy?

6 polubień

Fantasy było kilkukrotnie reformulowane: dawniej więcej kremowej bazy, dziś etylomaltol i musująca owocowość dominują; projekcja nadal dobra w pierwszych 2–3 godzinach, potem blisko skóry; najlepsze w chłodzie, na tkaninach siedzi bardzo długo; batchy z EA unikaj w ciepłe dni, stare Starlight były bardziej gęste i mniej cukrowe. Wanilia grała wtedy pełniejszą, bardziej balsamiczną rolę.

5 polubień

u mnie trzyma 3h max, słodziak totalny, żona lubi

12 polubień

Z moich testów: EA 2022-2024 ma mniejszą gęstość bazy niż wcześniejsze Inter Parfums, startuje mocniej cukrem, mniej kremowego jaśminu; projekcja średnia, 4–5 godzin wyczuwalne, na ubraniu zostaje dnia następnego; batch kod zaczyna się zwykle na A.

1 polubienie

Na mnie zbyt lepka cukrowość, ale moja siostra zbiera komplementy non stop.

15 polubień

@vintage44 super opis, dzięki! Czyli lepiej jesień/zima i na sweter, a nie lato? Stare Starlight gdzie dorwać, czy to już białe kruki?

9 polubień

W Rossmannie ciągle stoją testery i często braki na półce, więc rotuje; bywają zestawy świąteczne w dobrej cenie, flanker Fantasy Intimate też widuję.

1 polubienie

To klasyczny gourmand floral: kiwi, liczi, jaśmin, biała czekolada, wanilia, drzewo; mainstreamowy, ale uczciwie zrobiony, etylomaltol gra pierwsze skrzypce; trwałość zależna od skóry, na suchej szybciej znika, psik na włosy daje dodatkowy ogon.

4 polubienia

trochę offtop, ale atomizer w nowym opakowaniu psika lepiej niż dawniej u mnie

11 polubień

Miałam na studiach, chłopak mówił, że pachnę babeczką z kremem, fajne wspomnienia.

14 polubień

Dziewczyna nosi do kina i na uczelnię, komplementy lecą od koleżanek i pani w kasie.

3 polubienia

Bestseller to słowo duże, ale w swojej półce cenowej Fantasy sprzedaje się stabilnie; potwierdzają to raporty z drogerii i dostępność gift setów; nie jest to top całego rynku, raczej stały evergreen, szczególnie w okresie świąt.

6 polubień

u wnuczki w klasie połowa ma, dalej hicior podobno

3 polubienia

Sieci trzymają Fantasy w planogramach, bo rotuje przy cenach 79–119 zł i ma mocny rozpoznawalny flakon; co kwartał wchodzi w gazetki, wtedy skok sprzedaży; flankerami podbijają półkę, ale core nadal zarabia, więc zostaje.

10 polubień

Dzięki wszystkim, biorę 30 ml na próbę i będę psikać na sweter, lato odpuszczę.

12 polubień

w moim Douglasie schodzi szybciej niż niektóre nowości, ludzie lubią słodkie.

7 polubień