Armani Si czy Giorgio Armani My Way

Dziewczyny i chłopaki, co lepsze na co dzień i randki: Armani Si czy Giorgio Armani My Way? Interesuje mnie trwałość, projekcja i wrażenia otoczenia, mam 32 lata i skórę raczej suchą.

Si EDP bardziej eleganckie i waniliowo‑porzeczkowe, My Way jaśminowo‑tuberozowe i głośniejsze, na mnie Si 6–7h, My Way 8h+, suchej skórze doradzam krem pod spód.

@probnik dzięki, a jak z sezonowością, lato nie przytłacza My Way? Si kojarzy mi się bardziej jesiennie, szukam też czegoś biurowego, bez zadymki na open space.

Dla biura brałbym Si Passione Eclat, ale z tej dwójki klasyczne Si jest spokojniejsze, My Way potrafi świdrować tuberozą w upale, na randkę My Way robi wow.

Jako pasjonat powiem tak: Si EDP przed reformulacją miało piękną czarną porzeczkę na ambroksanie i wanilii, teraz jest lżejsze i bliżej skóry; My Way to kremowa tuberoza, jaśmin sambac, bergamotka, piżma białe i cedr, projekcja 2–3h, trwałość 8–10h, w upał pół psika mniej, w biurze maks dwa strzały. Polecam test na nadgarstku.

Na randki My Way sztos, słyszę komplementy, do pracy wolę Si, jest grzeczniejsze, ale kobiece, oba trzymają podobnie.

my way dla mnie za słodkie, si bardziej klasyk

Kupowałem żonie My Way, od razu powiedziała że letnie i wesołe, ale do prawniczego biura wróciła do Si, mówi że mniej rozprasza ludzi.

u mnie Si robi figla, start ostry, po godzinie budyń porzeczkowy, trwałosc ok, My Way bardziej krem floralki, czasem mnie męczy w aucie

W upał My Way może przytłaczać, zimą przyjemnie otula, Si bardziej uniwersalne moim zdaniem.

Nie znam My Way, ale Si Intense 2021 bardzo polecam, projekt i trwałość top, choć to już inny kierunek niż klasyczne Si.

Skóra sucha zjada molekuły szybciej, więc podkład z bezzapachowego balsamu pomoże; w piramidzie My Way dominuje tuberoza i białe piżma, Si gra porzeczką i wanilią z nutą paczuli, różny charakter dnia.

Biurowo Si, na wyjście My Way, proste i działa.

Jako facet wolę czuć My Way na partnerce, jest bardziej radosne, Si bywa zbyt grzeczne, chyba zależy od klimatu i humoru.

Si po reformie siadło, sorry ale prawda, My Way ma też reformy, jednak wciąż trzyma ogon lepiej na mnie, testuj na skórze, papierki kłamią.

mam obie i noszę zależnie od pogody i nastroju

Si jest bardziej damulkowate, My Way dziewczęce, ale oba eleganckie, projekcja podobna, trwałosc u mnie 6h i 7h, mega ok.

W biurze open space unikam tuberozy, potrafi odcinać kolegom tlen, serio, My Way piękne na spacer czy kino, do pracy wybieram Si EDP albo Si Fiori kiedyś, delikatniejsze, nie męczą.

My Way na mnie kwasnieje, Si siedzi kremowo.

Jeśli masz suchą skórę, psiknij na włosy i szal, wtedy My Way dłużej oddaje zapach, Si bliżej skóry, ale ładnie ociepla sweter, zimą lubię takie przytulasy.