Ariana Grande Sweet Like Candy czy już za słodki

Hej, testowałam Ariana Grande Sweet Like Candy na nadgarstku i nie mogę się zdecydować: pyszny cukierek czy już przesada? Chcę coś do pracy, bez bólu głowy.

117 polubień

Dla mnie bardzo słodki, ale miękki i nie gryzie w nos, w pracy daje radę.

6 polubień

Dzięki @perfumowana34, a jak z trwałością u Ciebie na skórze? bo tester w Sephorze znikł po godzinie.

8 polubień

Sweet Like Candy to głównie malina, jeżyna, gruszka na syntetycznej bazie pralinkowo-waniliowej z lekką nutą kaszmeranu, projekcja średnia przez pierwszą godzinę, potem bliskoskórnie; trwałość 4–6h w zależności od skóry i temperatury, na ubraniach dłużej. Do pracy ok, jeśli lubisz cukierki; dla alergików bywa męczący w windzie, psikaj z głową. Batchy różnią się niewiele.

14 polubień

Mnie boli głowa po godzinie, ale mam wrażliwy nos, wolę Cloud.

8 polubień

Kup próbkę 2 ml, nos przez tydzień i będziesz wiedzieć, bo bloter to co innego niż skóra, szczególnie przy takich cukierkach.

2 polubienia

dla mnie za słodkie jak landrynki, trochę mdli mnie sorki

3 polubienia

Na mnie otwarcie krzyczy, ale po 30 minutach siada blisko skóry; 2–3 psiki max, na szaliku potrafi ciągnąć ogon cały dzień.

11 polubień

Słodkie dla nastolatek, do biura średnio poważne; jeśli lubisz cukier, spoko, jeśli chcesz profesjonalnie brzmieć, rozważ Si Passione lub La Vie Est Belle.

8 polubień

Brzmi sensownie @niche_krakow, maliny czuję mocno; czy wersja body mist pachnie podobnie i mniej męczy?

15 polubień

W body miscie baza jest uboższa, mniej waniliny, więcej musków; batches ELG vs AGL różnią się projekcją minimalnie, woda toaletowa trzyma krócej, ale otwarcie jest świeższe.

2 polubienia

Nie mój target, ale żonie kupiłem i mówi, że słodycz uspokaja w stresie, więc może i do pracy pasuje.

7 polubień

Jeśli jesteś z Kalisza, wpadaj do nas po próbki, różne partie na miejscu, porównasz na spokojnie.

6 polubień

Ja noszę w banku, nikt nie narzekał, dwa psiki za uszy, na mnie 5 godzin i jest czysto, słodko, dziewczęco.

6 polubień

To kompozycja zbudowana na akordzie gourmand: malina, jeżyna, kremowa wanilia, nutka crème brûlée i kaszmeran, bez ciężkich drzew; jest linearna, więc jeśli przeszkadza Ci start, dalej cudów nie będzie. Na skórze suchej 3–4h, na nawilżonej 5–6h, projekcja w promieniu pół metra. Do biura raczej umiarkować aplikację. Latem bywa mdła, zimą przyjemniejsza.

5 polubień

mnie się podoba ale chłopak mówi że dziecinne troche

12 polubień

Kupiłem siostrze na urodziny, nosi w szkole, w autobusie czuć przez chwilę, potem już tylko blisko, nie dusił mnie.

1 polubienie

Wersja Limited Edition (matowy biały flakon) jest świeższa i mniej klejąca, bardziej kremowa; klasyk to cukrowa wata z maliną. Jeśli to dla Ciebie za słodkie, spróbuj Thank U, Next.

10 polubień

Dla mnie syntetyk na kilometr, ale w swojej cenie ok, na randkę w kinie super, do korpo bym nie brał.

6 polubień

Dzięki wszystkim! @katarzyna95 rozumiem, też boję się mdłości; chyba wezmę dekant i zobaczę tydzień w pracy.

11 polubień