Hej, testowałam Ariana Grande Sweet Like Candy na nadgarstku i nie mogę się zdecydować: pyszny cukierek czy już przesada? Chcę coś do pracy, bez bólu głowy.
Dla mnie bardzo słodki, ale miękki i nie gryzie w nos, w pracy daje radę.
Dzięki @perfumowana34, a jak z trwałością u Ciebie na skórze? bo tester w Sephorze znikł po godzinie.
Sweet Like Candy to głównie malina, jeżyna, gruszka na syntetycznej bazie pralinkowo-waniliowej z lekką nutą kaszmeranu, projekcja średnia przez pierwszą godzinę, potem bliskoskórnie; trwałość 4–6h w zależności od skóry i temperatury, na ubraniach dłużej. Do pracy ok, jeśli lubisz cukierki; dla alergików bywa męczący w windzie, psikaj z głową. Batchy różnią się niewiele.
Mnie boli głowa po godzinie, ale mam wrażliwy nos, wolę Cloud.
Kup próbkę 2 ml, nos przez tydzień i będziesz wiedzieć, bo bloter to co innego niż skóra, szczególnie przy takich cukierkach.
dla mnie za słodkie jak landrynki, trochę mdli mnie sorki
Na mnie otwarcie krzyczy, ale po 30 minutach siada blisko skóry; 2–3 psiki max, na szaliku potrafi ciągnąć ogon cały dzień.
Słodkie dla nastolatek, do biura średnio poważne; jeśli lubisz cukier, spoko, jeśli chcesz profesjonalnie brzmieć, rozważ Si Passione lub La Vie Est Belle.
Brzmi sensownie @niche_krakow, maliny czuję mocno; czy wersja body mist pachnie podobnie i mniej męczy?
W body miscie baza jest uboższa, mniej waniliny, więcej musków; batches ELG vs AGL różnią się projekcją minimalnie, woda toaletowa trzyma krócej, ale otwarcie jest świeższe.
Nie mój target, ale żonie kupiłem i mówi, że słodycz uspokaja w stresie, więc może i do pracy pasuje.
Jeśli jesteś z Kalisza, wpadaj do nas po próbki, różne partie na miejscu, porównasz na spokojnie.
Ja noszę w banku, nikt nie narzekał, dwa psiki za uszy, na mnie 5 godzin i jest czysto, słodko, dziewczęco.
To kompozycja zbudowana na akordzie gourmand: malina, jeżyna, kremowa wanilia, nutka crème brûlée i kaszmeran, bez ciężkich drzew; jest linearna, więc jeśli przeszkadza Ci start, dalej cudów nie będzie. Na skórze suchej 3–4h, na nawilżonej 5–6h, projekcja w promieniu pół metra. Do biura raczej umiarkować aplikację. Latem bywa mdła, zimą przyjemniejsza.
mnie się podoba ale chłopak mówi że dziecinne troche
Kupiłem siostrze na urodziny, nosi w szkole, w autobusie czuć przez chwilę, potem już tylko blisko, nie dusił mnie.
Wersja Limited Edition (matowy biały flakon) jest świeższa i mniej klejąca, bardziej kremowa; klasyk to cukrowa wata z maliną. Jeśli to dla Ciebie za słodkie, spróbuj Thank U, Next.
Dla mnie syntetyk na kilometr, ale w swojej cenie ok, na randkę w kinie super, do korpo bym nie brał.
Dzięki wszystkim! @katarzyna95 rozumiem, też boję się mdłości; chyba wezmę dekant i zobaczę tydzień w pracy.